Κλείσιμο

Πρώτη συνάντηση ενός πάπα και ενός πρώην πάπα έπειτα από 600 χρόνια

Ενώπιος ενωπίω έπειτα από 600 χρόνια ιστορίας βρέθηκαν το Σάββατο ένας πάπας και ένας... πρώην πάπας, καθότι ο νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πάπας Φραγκίσκος, ταξίδευσε νότια της Ρώμης προκειμένου να επισκεφθεί τον προκάτοχό του, Βενέδικτο.

Ο Φραγκίσκος επισκέφθηκε την θερινή παπική κατοικία, το Κάστρο Γκαντόλφο, όπου συναντήθηκε και γευμάτισε με τον Βενέδικτο. Ο τελευταίος διαμένει στο Κάστρο Γκαντόλφο από τις 28 Φεβρουαρίου, οπότε παραιτήθηκε από τον παπικό θρόνο, επικαλούμενος την προχωρημένη του ηλικία.

Ο Φραγκίσκος και ο Βενέδικτος αγκαλιάστηκαν θερμά όταν ο πάπας αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο Κάστρο Γκαντόλφο.

Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες προσευχήθηκαν μαζί και είχαν μία ιδιαίτερη συνομιλία επί 45 λεπτά, συνοδευόμενοι από τους γραμματείς τους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Βατικανού, η ατμόσφαιρα κατά τη συνάντηση ήταν «οικογενειακή».

Μολονότι το αντικείμενο των συζητήσεων δεν έχει γίνει γνωστό, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βατικανό. Ο Φραγκίσκος εξελέγη ως πάπας στις 13 Μαρτίου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ