Κλείσιμο

Ρωσία: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 8 αγνοούμενοι λόγω έκρηξης σε ανθρακωρυχείο

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα οκτώ αγνοούνται λόγω έκρηξης που σημειώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε ανθρακωρυχείο στο βορειοδυτικό τμήμα της Ρωσίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που εξέδωσε το υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων της χώρας.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ερευνούν το ορυχείο αναζητώντας τους αγνοούμενους εργάτες, καθώς εκφράζονται φόβοι πως οι ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια.

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24 τοπικός εκπρόσωπος του υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων, 23 άνδρες είχαν υπηρεσία στο ορυχείο την ώρα που έλαβε χώρα η έκρηξη. Τέσσερις εργάτες κατόρθωσαν να διαφύγουν της καταστροφής, ενώ ακόμα δύο ανασύρθηκαν ζωντανοί από τους διασώστες.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων, αίτιο του δυστυχήματος ήταν η συγκέντρωση υπερβολικής ποσότητας μεθανίου στον χώρο του ορυχείου.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο ορυχείο Βορκουτινσκάγια, ιδιοκτησία της εταιρείας Severstal, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χάλυβα στη Ρωσία.
Πηγή: skai.gr