Νέα σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών κοντά στα νησιά του Σολομώντα – 9 οι νεκροί

- Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στα ανοιχτά των Νησιών του Σολομώντα, περίπου 141 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της περιοχής Λάτα, καθώς συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα έπειτα από τον ισχυρότατα σεισμό 8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, προκαλώντας τσουνάμι περίπου 90 εκατοστών και μεγάλα κύματα.

Η μεγάλη δόνηση της Τετάρτης προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων, ανάμεσά τους πέντε ηλικιωμένοι και ένα παιδί, στο απομονωμένο νησί Σάντα Κρουζ, ενώ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, αρκετοί πολίτες είναι ακόμη αγνοούμενοι.

Τα κύματα ανάγκασαν πολλούς κατοίκους να βρουν καταφύγιο σε υψηλότερο υψόμετρο, προκαλώντας ζημιές σε τοπικό αεροδρόμιο και πολλά σπίτια.

Το νέο πλήγμα του Εγκέλαδου είχε μικρό εστιακό βάθος, περίπου 10 χιλιομέτρων, και το επίκεντρό του ήταν κοντά στο επίκεντρο του χθεσινού μεγάλου σεισμού. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές.
Πηγή: skai.gr