Κλείσιμο

Συρία: Παρακλάδι της Αλ Κάιντα προβληματίζει αντικαθεστωτικούς και συμμάχους

Δυναμική επιστροφή της Αλ Κάιντα προβλέπει το πρακτορείο Reuters στη Συρία, με τοπικό παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης, ονόματι Μέτωπο Αλ Νούσρα, να αποκτά ολοένα και περισσότερη ισχύ στη χώρα.

Η παρουσία της συγκεκριμένης οργάνωσης στη Συρία και η αποδοχή της από ένα σημαντικό μέρος των Σουνιτών της χώρας έχει το τελευταίο διάστημα προβληματίσει τις υπόλοιπες αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

Αλλά και οι δυτικές δυνάμεις φέρεται πως είναι πλέον λιγότερο διατεθειμένες να παρέμβουν στη Συρία μπροστά στη δημοτικότητα που αποκτά η Αλ Νούσρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η οργάνωση στρατολογεί όλο και περισσότερους Σουνίτες, εκμεταλλευόμενη το «σεκταριστικό χάσμα» που αντιμετωπίζει η χώρα.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Αλ Νούσρα έχει αναλάβει την ευθύνη για τις πλέον θανατηφόρες επιθέσεις σε Δαμασκό και Χαλέπι, ενώ μόνο από μία βομβιστική της επίθεση τον περασμένο μήνα είχαν αναφερθεί 60 νεκροί.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν κηρύξει τη συγκεκριμένη οργάνωση ως τρομοκρατική και άκρως επικίνδυνη.
Πηγή: skai.gr