Κλείσιμο

Αμαζόνιος: Πληροφορίες για σφαγή δεκάδων Ινδιάνων

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέστειλε επιτροπή στη ζούγκλα του Αμαζονίου για να διερευνήσει τις πληροφορίες σχετικά με τη σφαγή 80 Ινδιάνων της φυλής των Γιανομάμι.

Εκπρόσωποι της φυλής απευθύνθηκαν στις αρχές για βοήθεια δηλώνοντας ότι ομάδα αγνώστων άνοιξε πυρ εναντίον της κοινότητάς τους από ελικόπτερο, με 80 ανθρώπους, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, να χάνουν τη ζωή τους από τα πυρά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το ελικόπτερο είχε βραζιλιανικά διακριτικά αναγνώρισης.

Σύμφωνα με βενεζουελανικά ΜΜΕ, στην περιοχή όπου διαμένει η φυλή, υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού, στο οποίο τα τελευταία χρόνια προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση παράνομοι χρυσοθήρες από τη Βραζιλία.

Από την πλευρά του, το Ρίο ζητεί από τη Βενεζουέλα πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Το ΥΠΕΞ της χώρας ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία της Βραζιλίας στο Καράκας υπέβαλε αίτημα προς την βενεζουελανική κυβέρνηση να παράσχει κάθε πληροφορία που θα βοηθήσει στο να διαπιστωθεί αν όντως έγινε επίθεση κατά των Γιανομάμι, και αν σε αυτή συμμετέσχαν Βραζιλιάνοι υπήκοοι.

Σημειώνεται ότι η φυλή Γιανομάμι είναι από τις ελάχιστες εναπομείνασες που ζουν ακόμη στην εποχή του λίθου.
Πηγή: skai.gr