Συρία: Σφαγή 200 αμάχων εν μέσω διεθνούς σύγχυσης

Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις στη Συρία κάνουν λόγο για τη σφαγή περίπου 200 ατόμων στο χωριό Τρεμσέχ, κοντά στην επαρχία Χάμα.

Σε περίπτωση που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για το πιο αιματηρό επεισόδιο από την αρχή της εξέγερσης ενάντια του καθεστώτος Άσαντ.

Κάτοικοι στην περιοχή δηλώνουν πως το χωριό δέχτηκε αρχικά την επίθεση ελικοπτέρων και θωρακισμένων αρμάτων μάχης, ενώ στη συνέχεια πολεμιστές της ομάδας Shabiha, η οποία υποστηρίζεται από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Στο μεταξύ η πίεση κορυφώνεται εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς η αποστολή των παρατηρητών του οργανισμού λήγει στις 20 Ιουλίου.

Οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις της Συρίας ζητούν περισσότερη παρέμβαση των δυτικών δυνάμεων ενάντια του καθεστώτος Άσαντ. Σε ανακοίνωσή τους, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατηγορούν για αδράνεια τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, τη Ρωσία και το Ιράν, καθιστώντας τους υπεύθυνους για τη σφαγή που διαπράχθηκε στο Τρεμσέ.

Από την πλευρά τους τα συριακά ΜΜΕ κατηγορούν «τρομοκρατικές ομάδες» για τη σφαγή, υποστηρίζοντας πως το επεισόδιο πραγματοποιήθηκε με σκοπό να τραβ΄ήξει την διεθνή προσοχή λίγο πριν την κρίσιμη σύσκεψη του ΟΗΕ.
Πηγή: skai.gr