Κλείσιμο

ΗΠΑ: Αυξήθηκε η υποστήριξη των ψηφοφόρων στον νόμο για την υγεία

Η υποστήριξη των αμερικανών ψηφοφόρων στον νόμο για τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας, τον οποίο υιοθέτησε η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αυξήθηκε μετά την επικύρωσή του από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, αν και η πλειοψηφία των Αμερικανών εξακολουθεί να επιθυμεί την ακύρωσή του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έρευνα η υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων και των ανεξάρτητων, η ψήφος των οποίων θα είναι καθοριστική στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, στον νόμο αυτό παρουσίασε αύξηση.

Το 38% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων υποστηρίζουν τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας, όπως δείχνει η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ την Πέμπτη, άνοδος μίας ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με λίγες ημέρες πριν.

Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων η υποστήριξη για τον νόμο αυξήθηκε στο 48%, από 43% που ήταν πριν την επικύρωσή του από το δικαστήριο.

Πάντως οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση αυτή, με το 81% να δηλώνει αντίθετο, μείωση πέντε ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με μια δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί από τις 19 ως τις 23 Ιουνίου.

Εξάλλου τα τρίτα τέταρτα των Δημοκρατικών υποστηρίζουν τον νόμο, ποσοστό ίδιο με την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρόλα αυτά στη σημερινή δημοσκόπηση περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους (53%) δήλωσαν ότι θεωρούν πιο πιθανό να ψηφίσουν κάποιον Γερουσιαστή αν εκείνος δεσμευθεί να ακυρώσει τον νόμο για την μεταρρύθμιση της υγείας, αύξηση σε σχέση με το 46% που είχε δηλώσει το ίδιο πριν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο ρεπουμπλικάνος αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετος στο νόμο αυτό. Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Ρόμνεϊ ζήτησε από τους ψηφοφόρους να διώξουν τον Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο για να ξεφορτωθούν τον νόμο, τον οποίο ο ίδιος λέει ότι θα ακυρώσει και θα αντικαταστήσει αν εκλεγεί πρόεδρος.
Πηγή: skai.gr