Αίγυπτος: Στην πλατεία Ταχρίρ μιλάει ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος

«Καμία εξουσία δεν είναι πάνω από εσάς», δηλώνει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ενώπιον εκατοντάδων πολιτών οι οποίοι μαζεύτηκαν στην πλατεία Ταχρίρ για να παρακολουθήσουν τον πρώτο του μετεκλογικό λόγο.

«Δεν φοβάμαι κανέναν πέρα από τον ίδιο το Θεό», προσθέτει ο Μόρσι, μέλος των Αδερφών Μουσουλμάνων, διαβεβαιώνοντας το πλήθος των συγκεντρωμένων υποστηρικτών του ότι η δύναμη των πολιτών είναι πάνω από όλα και πως κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει την εξουσία από έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο.

Ο Μόρσι αναμένεται να ορκιστεί επίσημα αύριο ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο πολιτικής έντασης στη χώρα.

Πολλοί συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις που υιοθέτησε το Στρατιωτικό Συμβούλιο την περίοδο της διακυβέρνησής του, όπως το δικαίωμα παρέμβασης στη νομοθετική διαδικασία της χώρας, καθώς και τον έλεγχο της αμυντικής πολιτικής. Στη διάρκεια της διακυβέρνησής του ορίστηκε και η ομάδα που αναμένεται να συντάξει το νέο Σύνταγμα.

Πηγή: skai.gr