Σε Σκανδιναβία, Καύκασο και Τουρκία η Χ. Κλίντον από την επόμενη εβδομάδα

Την Σκανδιναβία, τον Καύκασο και την Τουρκία επισκέπτεται από την επόμενη εβδομάδα η αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, στο πλαίσιο οκταήμερης περιοδείας στην περιοχή.

Κύρια θέματα συζήτησης κατά τη διάρκεια της περιοδείας της θα αποτελέσουν, σύμφωνα με τη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Ιράν και η Συρία, καθώς και θέματα ασφάλειας και περιβάλλοντος.

Τα θέματα του περιβάλλοντος θα αναπτυχθούν κυρίως στη διάρκεια της επίσκεψής της σε Δανία, Νορβηγία και Σουηδία ενώ, πιο συγκεριμένα, στη Νορβηγία η κ. Κλίντον θα μιλήσει σε διάσκεψη για την παγκόσμια υγεία την 1η Ιουνίου. Ακόμα, στις 2 Ιουνίου θα επισκεφθεί το Τρόμσο στην Αρκτική όπου θα έχει συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή.

Μετά τη Σκανδιναβία, η κ. Κλίντον θα ταξιδέψει στην Αρμενία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνομιλίες για «την περιφερειακή ασφάλεια, τη δημοκρατία, την οικονομική ανάπτυξη και την πάταξη της τρομοκρατίας».

Στην Κωνσταντινούπολη θα ολοκληρώσει στις 7 Ιουνίου η κ. Κλίντον την περιοδεία της. Αναμένεται να μιλήσει σε φόρουμ για την πάταξη της τρομοκρατίας, ενώ θα συναντηθεί με τούρκους αξιωματούχους και για το θέμα της Συρίας και του Ιράν.
Πηγή: skai.gr