Κλείσιμο

Διαδηλώσεις κατά των αγορών σε Ισπανία, Γερμανία, Βρετανία, Πορτογαλία και Ιταλία

Διαδηλώσεις κατά των αγορών σε Ισπανία, Γερμανία, Βρετανία και Ιταλία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, στην επέτειο του λεγόμενου Κινήματος των Αγανακτισμένων, που γεννήθηκε το Μάιο του 2011 στην Ισπανία.

Ειδικότερα, εκατοντάδες άνθρωποι του κινήματος «Καταλάβετε το Λονδίνο» βγήκαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας,

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οικονομική καρδιά του Λονδίνου την ώρα που το κίνημα των "indignados" πραγματοποιούσε πορείες σε 80 πόλεις και κωμοπόλεις στην Ισπανία, με τους διοργανωτές να υπόσχονται ανάλογος διαδηλώσεις σε πόλεις όπως η Μόσχα, η Νέα Υόρκη και η Αθήνα.

Οι διαδηλωτές, ορισμένοι φορώντας μάσκες από την ταινία V for Vendetta, κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Οι λαοί πάνω από τα κέρδη", "Τέλος στο ληστρικό καπιταλισμό" και την "κυριαρχία των αγορών".
Συγκεντρώθηκαν έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, και κατόπιν πραγματοποίησαν πορείες σε διαφορά κτίρια που αποτελούν τις έδρες γνωστών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Διαδήλωση ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μόντι πραγματοποιήθηκε και στη Ρώμη από κόμματα της Αριστεράς.

Στους δρόμους του Βερολίνου το Σάββατο βγήκαν 1.500 άνθρωποι σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κοινωνικής αδικίας, της λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μέρκελ, του σημερινού οικονομικού συστήματος και των μέτρων κατά της κρίσης.

Όπως ανακοίνωσαν από την αστυνομία οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διάφορες περιοχές της πόλης και με πέντε πορείες ακολούθησαν συμφωνημένες προηγουμένως διαδρομές. Τελικό σημείο συνάντηση ήταν η πλατεία Αλεξάντερπλατς στο κέντρο του Βερολίνου.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και στην Πορτογαλία, με μεγαλύτερη αυτή στην πρωτεύουσα Λισαβόνα.
Πηγή: skai.gr