Πάπας Βενέδικτος: «Η Κούβα πρέπει να χτίσει μία πιο ανοιχτή κοινωνία»

Να ψάξουν την «πραγματική ελευθερία», κάλεσε τους Κουβανούς ο Πάπας Βενέδικτος, κατά τη μαζική λειτουργία στην πλατεία της Επανάστασης, στην Αβάνα.

Όπως είπε στο κήρυγμά του, κάποιοι «λανθασμένα ερμηνεύουν αυτή την αναζήτηση της αλήθειας, κάτι που τους οδηγεί στον παραλογισμό και τον φανατισμό».

Στο κήρυγμά του ο Πάπας τόνισε ότι η Κούβα πρέπει να χτίσει μία πιο ανοιχτή κοινωνία, βασισμένη στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Τη λειτουργία παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί. Στην πρώτη σειρά καθόταν ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο. Πολλοί πιστοί είχαν καταφθάσει στην πλατεία της Επανάστασης από την προηγούμενη νύχτα.

Οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχτηκαν με επευφημίες. Ωστόσο, υπήρχαν και ορισμένοι που δήλωσαν σε διεθνή ΜΜΕ ότι πήγαν μόνο και μόνο επειδή τους το ζήτησαν οι εργοδότες τους ή οι καθηγητές τους...

Κήρυγμα του Πάπα επεκτάθηκε στο θέμα της Κούβας θα πρέπει να οικοδομήσουμε μια πιο ανοικτή κοινωνία, βασισμένη στην αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τη συμφιλίωση.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής ορισμένοι ακτιβιστές έχουν καλέσει μεγαλύτερη παρέμβαση από την Εκκλησία για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σήμερα, τελευταία ημέρα της τριήμερης επίσκεψής του στην Κούβα, ο Πάπας αναμένεται να συναντηθεί με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.



Πηγή: Πηγή: BBC