Κλείσιμο

Συρία: Κλιμακώνεται η επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας στη Χομς

Η καταστολή συνεχίζεται στην πόλη Χομς της Συρίας, παρά το ψήφισμα κειμένου αργά της Πέμπτης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με το οποίο καταδικάζει την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σύμφωνα με τον Χάντι Αμπντάλα, μέλος του "Συμβουλίου της Επανάστασης της Χομς”, από την αρχή της επιδρομής στην πόλη από τις δυνάμεις ασφαλείας, πριν από 14 ημέρες, σήμερα παρατηρούνται οι πιο έντονες επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υπερψήφισε αργά την Πέμπτη μη δεσμευτικό ψήφισμα με το οποίο προβλέπει την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία.

Καταδικάζει την καταστολή των κινητοποιήσεων και τη βία εναντίον των αμάχων πολιτών, απαιτεί τον τερματισμό της αιματοχυσίας μέσα σε διάστημα 15 ημερών και προτείνει τον διορισμό ενός ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία.

Ο αρισμός των θυμάτων, από την αρχή των εξεγέρσεων ενάντια της κυβέρνησης Άσαντ από τον περασμένο Μάρτιο, υπολογίζεται πλέον να αγγίζει τους 7.000. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να υιοθετήσει ομόφωνη απόφαση λόγω της επίμονης άρνησης Ρωσίας και Κίνας.
Πηγή: skai.gr