Κλείσιμο

Ναπολιτάνο: Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, η Ιταλία ανταποκρίνεται

Απαξιωτικά για την Ελλάδα και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα μίλησε ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο από το Ελσίνκι όπου συμμετέχει σε άτυπη συνάντηση οκτώ Ευρωπαίων προέδρων.

«Η κατάσταση στην Ιταλία είναι διαφορετική από εκείνη στην Ελλάδα. Εμείς έχουμε δεχθεί τα αιτήματα που έχουν προέλθει από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τις Ευρωπαϊκές Συνόδους. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε εναλλακτική λύση από τις θυσίες που έχουμε μπροστά μας. Η Ιταλία, ανταποκρίνεται» δήλωσε, φροντίζοντας να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

«Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Η κυβέρνηση Μόντι χαίρει της στήριξης μιας ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και τα συνδικάτα συμμετέχουν σε μια ουσιαστική συζήτηση για τις νέες πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ιταλίας.

«Όλα εξαρτώνται
σε μεγάλο βαθμό από την αίσθηση της ευθύνης που τα ιταλικά πολιτικά κόμματα έχουν επιδείξει κατά τη συζήτηση των κυβερνητικών νομοσχεδίων. Δεν έχω κανένα λόγο να αναποδογυρίσουν το τραπέζι, να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να χαλάσουν το πολιτικό κλίμα» συνέχισε ο Ναπολιτάνο.

Απίθανη θεωρεί στο μεταξύ ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι τη χρεοκοπία της Ελλάδας. «Δεν βλέπω την Ελλάδα να εγκαταλείπει την ευρωζώνη», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Πηγή: skai.gr