Κλείσιμο

Παραμένει το αδιέξοδο Αραβικού Συνδέσμου - Συρίας

Απέρριψε ο Αραβικός Σύνδεσμος το αίτημα της Δαμασκού, με το οποίο ζητούσε την τροποποίηση της πρότασής του για τερματισμό των συγκρούσεων στη χώρα.

Η Δαμασκός ζητούσε να αλλάξει η πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου για την αποστολή αντιπροσωπείας 500 παρατηρητών με σκοπό να αξιολογήσουν την κατάσταση.

«Αυτές οι τροποποιήσεις θα αλλάξουν ριζικά τη φύση της αποστολής, που είναι η επίβλεψη της εφαρμογής του αραβικού σχεδίου για να δοθεί τέλος στην κρίση στην Συρία και να προστατευθούν οι πολίτες της Συρίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος είχε δώσει προθεσμία στη Συρία ως χθες Σάββατο να συμμορφωθεί με το ειρηνευτικό σχέδιο που προέβλεπε την αποχώρηση του στρατού από περιοχές όπου οι πολίτες έχουν εξεγερθεί, προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα επιβάλει κυρώσεις εάν η κυβέρνηση του Ασάντ δεν σταματήσει τη βίαιη καταστολή.

Σε συνέντευξή του στους Sunday Times o Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε ότι οι ταραχές στη χώρα του θα συνεχιστούν παρά τις πιέσεις του Αραβικού Συνδέσμου προς την κυβέρνησή του να τερματίσει την αιματηρή καταστολή εναντίον των διαδηλωτών.

Όπως έγινε γνωστό την ερχόμενη Πέμπτη οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου θα έχουν νέα συνάντηση για να συζητήσουν για τη Συρία.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του οργανισμού, τις οποίες επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA, η επιτροπή των χωρών που χειρίζονται το συριακό ζήτημα, δηλαδή η Αίγυπτος, το Σουδάν, η Αλγερία και το Κατάρ, θα συναντηθούν μία ημέρα νωρίτερα από τους υπουργούς Εξωτερικών για να προετοιμαστούν.
Πηγή: skai.gr