Άγκυρα κατά Βερολίνου για παραβίαση των δικαιωμάτων των Τούρκων

Για παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τούρκων που ζουν στη Γερμανία κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Bekir Bozdag, κάνοντας λόγο για διακρίσεις που προκαλεί την ανησυχία της τουρκικής κοινότητας της χώρας.

Ο Bekir Bozdag, υποστήριξε σε ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων ότι τα μέτρα που ενέκρινε η γερμανική κυβέρνηση αφορούν ουσιαστικά αποκλειστικά τους Τούρκους, τη μεγαλύτερη κοινότητα μεταναστών στη χώρα. Είπε ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί την παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των 3 εκατομμυρίων Τούρκων που ζουν σήμερα στη Γερμανία.

Ο Τούρκος αξιωματούχος επέκρινε τη γερμανική νομοθεσία για τη μετανάστευση η οποία απαιτεί οι Τούρκοι να εγκαταλείψουν την τουρκική ιθαγένεια, προκειμένου να διατηρήσουν τη γερμανική υπηκοότητα, μια τροποποίηση που έγινε το 2000, καθώς και τον εξαναγκασμό των τουρκικής καταγωγής συζύγων των Γερμανών πολιτών να μάθουν τη γερμανική γλώσσα προτού τους επιτραπεί να αποκτήσουν κατοικία στη Γερμανία.

«Αν αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται σε όλους σε ισότιμη βάση, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλά ουσιαστικά αφορούν αποκλειστικά τους Τούρκους», είπε ο Bozdag.
Πηγή: skai.gr