Κλείσιμο

«Πέρασμα» Καντάφι μέσω Αλγερίας σε τρίτη χώρα

Η Αλγερία ανακοίνωσε ότι τα μέλη της οικογένειας του Καντάφι βρίσκονται στη χώρα, την οποία χρησιμοποιούν ως «πέρασμα» προκειμένου να καταλήξουν σε μία τρίτη χώρα.

Σύμφωνα με τον Λίβυο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μαχμούντ Κχαμάμ, η Αλγερία ενημέρωσε «πως ήδη μία τρίτη χώρα έχει δεχθεί, για λόγους ανθρωπιστικούς, να προσφέρει καταφύγιο στα μέλη της οικογένειας Καντάφι, αλλά δεν μπορεί να πει ποιά είναι αυτή η χώρα».

Οι Λίβυοι επαναστάτες ωστόσο, εμμένουν στη θέση τους πως «το να σώσει κανείς την οικογένεια του Συνταγματάρχη Καντάφι είναι μία πράξη που δεν χαιρετίζουμε και δεν καταλαβαίνουμε».

Γέννησε στην Αλγερία η κόρη του Καντάφι, Αΐσα

Η Αΐσα, η κόρη του Μουάμαρ Καντάφι, γέννησε «πολύ νωρίς» την Τρίτη, ένα κοριτσάκι στην Αλγερία, όπου μπήκε τη Δευτέρα μαζί με δύο αδελφούς της και τη μητέρα της, έγινε γνωστό από αλγερινή κυβερνητική πηγή.

«Η Αΐσα γέννησε πολύ νωρίς σήμερα το πρωί. Έκανε ένα κοριτσάκι. Μητέρα και κόρη είναι πολύ καλά», δήλωσε ο υπεύθυνος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί και αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση για το γεγονός αυτό.

Το κοριτσάκι βαπτίσθηκε Σάφια, από το όνομα της γιαγιάς της από την πλευρά της μητέρας της, που ήταν παρούσα στον τοκετό, έκαναν εξάλλου γνωστό καλά πληροφορημένες πηγές στην εφημερίδα «Εναχάρ».

Η Αΐσα, οι αδελφοί της Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ και η μητέρα της Σάφια πήραν άδεια να μπουν στην Αλγερία για «αυστηρά ανθρωπιστικούς» λόγους, ανακοίνωσαν οι αλγερινές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν σχετικά τη λιβυκή εξέγερση και τον ΟΗΕ.
Πηγή: skai.gr