Αλγερία: Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας

Η οργάνωση της Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μαγκρέμπ (Aqmi) ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας, η οποία προκάλεσε 18 θανάτους πριν από δύο ημέρες στη Στρατιωτική Ακαδημία της Σερσέλ, στην Αλγερία.

Στο κείμενο που έφθασε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω Διαδικτύου, η Aqmi «διεκδικεί τις δύο επιχειρήσεις των μαρτύρων» (αυτοκτονίας) διαμέσου των οποίων «οι μαχητές στόχευσαν την καρδιά του αλγερινού στρατιωτικού θεσμού στη Σερσέλ», περίπου εκατό χιλιόμετρα δυτικά του Αλγερίου.

Η ανακοίνωση, η προέλευση της οποίας δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί, υπογράφεται από τον «Σαλάχ Αμπού Μοχάμεντ, υπεύθυνο πληροφοριών της οργάνωσης της Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μαγκρέμπ».
Η Aqmi προσθέτει ότι αργότερα θα εκδοθεί ένα άλλο ανακοινωθέν «στις ιστοσελίδες της τζιχάντ».

Δύο καμικάζι, ο ένας από τους οποίους επέβαινε σε μοτοσικλέτα, ανατινάχθηκαν την Παρασκευή με διαφορά μερικών λεπτών μπροστά στην είσοδο της τραπεζαρίας των αξιωματικών της στρατιωτικής σχολής.

Σύμφωνα με το αλγερινό υπουργείο Άμυνας, η διπλή επίθεση προκάλεσε το θάνατο 18 ανθρώπων, 16 αξιωματικών και δύο πολιτών.

Η Aqmi δίνει έναν υψηλότερο απολογισμό από εκείνον των αλγερινών αρχών. Η οργάνωση δηλώνει πως η επίθεση προκάλεσε «όχι λιγότερους από 36 θανάτους (στην πλειοψηφία αξιωματικών του αλγερινού στρατού) και περισσότερους από 35 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους σοβαρά».

Η ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο όνομα της Aqmi τιτλοφορείται «το δώρο της Αΐντ (του τέλους του ραμαζανιού), η επιδρομή της Σερσέλ - η καρδιά του αλγερινού στρατιωτικού καθεστώτος στο στόχαστρο δύο επιθέσεων αυτοκτονίας».

Το κείμενο εξηγεί πως η στρατιωτική ακαδημία είναι «το πιο σημαντικό σύμβολο του αλγερινού καθεστώτος», το οποίο μέμφεται η Aqmi κυρίως για την «υποστήριξή του στο καθεστώς του (Μουάμαρ) Καντάφι» στη Λιβύη.

Αναφέρει πως η επίθεση αυτοκτονίας διενεργήθηκε από δύο τζιχαντιστές, τους οποίους κατονομάζει ως Αμπού Ανάς και Αμπού Νουχ.

«Ο Αμπού Νουχ εισέβαλε στην καφετέρια στην οποία συχνάζουν οι αποστάτες, φορώντας μια ζώνη με εκρηκτικά και οπλισμένος με μία χειροβομβίδα. Πρώτα πέταξε τη χειροβομβίδα και στη συνέχεια πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά ανάμεσά τους, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς."

«Δύο λεπτά αργότερα, ο Αμπού Ανάς εφόρμησε στην αυλή του εστιατορίου επιβαίνοντας σε παγιδευμένη μοτοσικλέτα, την οποία ανατίναξε εν μέσω εκείνων που έφευγαν από το εστιατόριο και εκείνων που έβγαιναν από άλλα κτήρια, προκαλώντας νεκρούς και τραυματίες."

Από την αρχή του ραμαζανιού, στις αρχές Αυγούστου, οι ισλαμιστές έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις στα ανατολικά του Αλγερίου, ιδίως στην Καμπυλία, θέτοντας ως στόχο κάθε φορά τις δυνάμεις της τάξης.

Πηγή: skai.gr