Κλείσιμο

Στόχος των κανταφικών η Μιζουράτα

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Μιζουράτα της Λιβύης, όταν οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν την παραλιακή πόλη με δεκάδες ρουκέτες Γκραντ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εξεγερμένων, οι νεκροί άνηκαν στο στρατόπεδο των αντικαθεστωτικών.

«Εκτόξευσαν τουλάχιστον 80 ρουκέτες εναντίον της περιοχής αυτής. Μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ μάρτυρες και 20 τραυματίες», δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ο Αμπντελμπάσετ Αμπού Μζερέικ.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη συναντώνται στο Βερολίνο οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, μία ημέρα μετά τη διάσκεψη της λεγόμενης Ομάδας Επαφής στην Ντόχα.

Εκτός από τους 28 υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στη σύνοδο του Βερολίνου θα παραστούν εκπρόσωποι από ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες που συμμετέχουν στην επιχείρηση στη Λιβύη.

Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, οπότε οι «28» θα συνομιλήσουν με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την κοινή πυραυλική άμυνα.

Στο μεταξύ, η Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η μοναδική λύση για τον τερματισμό της κρίσης είναι πολιτική και έκανε έκκληση για την άμεση αποχώρηση του Καντάφι από την εξουσία.

Η Βρετανία και η Γαλλία επανέλαβαν την έκκλησή τους προς το ΝΑΤΟ να ενισχύσει τη στρατιωτική πίεση προς τις δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Την ίδια ώρα, γάλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι μόνο έξι από τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη, με τη Γαλλία και τη Βρετανία να πραγματοποιούν τις μισές από αυτές.

Η Ιταλία θα εξετάσει το όποιο αίτημα των Λίβυων αντικαθεστωτικών να ανοίξει πυρ στο πλαίσιο των υπό το ΝΑΤΟ στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, αλλά εφόσον υπάρχουν πειστικά επιχειρήματα γι’ αυτό, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.
Πηγή: skai.gr