Φάλαινα πρώην Ρώσος κατάσκοπος επιστρέφει κινητό που έπεσε στη θάλασσα

Τα ζώα πολλές φορές αποδεικνύεται ότι έχουν μεγαλύτερη ευγένεια από τους ανθρώπους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μια φάλαινα μπελούγκα που έπιασε κινητό που έπεσε κατά λάθος στη θάλασσα και το επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Instagram δείχνει καρέ καρέ τη φάλαινα να βγαίνει στην επιφάνεια και να παραδίδει το κινητό.

Μια ίδια φάλαινα μπελούγκα εντοπίστηκε πριν μερικές εβδομάδες στα ανοιχτά του Χάμερφεστ στη Νορβηγία, με ειδικό χαλινάρι και ιμάντες για συνδεσμολογία με κάμερα στο σώμα της. 

Εικάζεται ότι η φάλαινα αυτή είναι η ίδια με τη φάλαινα που επέστρεψε το κινητό και είναι πρώην κατάσκοπος του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού που δραπέτευσε λόγω του «εξοπλισμού» που έφερε.

Ο Οντούν Ρικαρντσεν, καθηγητής θαλάσσιας βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Νορβηγίας είπε ότι πιθανότατα η εξήγηση για τη φάλαινα βρίσκεται στο Ρωσικό πολεμικό ναυτικό στο Μουρκμανσκ.

«Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία έχει τις δικές της φάλαινες σε αιχμαλωσία και ότι μερικές φορές κάποιες από αυτές απελευθερώνονται. Τα ζώα έπειτα αναζητούν συχνά πλεούμενα» προσθέτει.

«Μείναμε έκπληκτοι, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με αυτό που είδαμε» είπε. «Ήμουν τόσο χαρούμενη που είχα το κινητό μου ξανά στα χέρια μου». Δήλωσε η Ίνα Μάνσικα που δημοσιοποίησε το βίντεο στο Instagram.

Πηγή: skai.gr