Στη δημοσιότητα 10 «εξωγήινες» εκθέσεις της CIA για ιπτάμενους δίσκους

Η CIA έδωσε στην δημοσιότητα μία σειρά αποχαρακτηρισμένων εκθέσεων και φωτογραφιών σχετικά με τις εμφανίσεις ΑΤΙΑ [αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικείμενων] στην Βρετανία την δεκαετία του 1950.

Σε έκθεση του 1952 με τίτλο «Ιπτάμενοι Δίσκοι», οι ειδικοί αναλυτές της Υπηρεσίας τονίζουν πως από όλες τις καταγεγραμμένες εμφανίσεις UFO, «μόνο 100 δεν μπορούν να εξηγηθούν με βάση τις τρέχουσες στρατιωτικές και τεχνολογικές προόδους των γήινων».

Οι πράκτορες που συνέταξαν αυτές τις αναφορές, εκτιμούσαν πως η διερεύνηση αυτών των περιστατικών θα πρέπει να συνεχιστεί από την CIA, τονίζοντας πως τυχόν πρόοδοι ή αποκαλύψεις, δεν θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στο ευρύ κοινό.


Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τις αναφορές, είχαν ήδη αποχαρακτηριστεί από το 1978 και η χθεσινή επαναληπτική ανάρτησή τους έγινε «τιμής ένεκεν» για την επιστροφή της δημοφιλούς σειράς X-Files στην αμερικανική τηλεόραση.

«Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικά αρχεία που τόσο οι σκεπτικιστές όσο και οι πεπεισμένοι θα βρουν ενδιαφέροντα (...) είμαστε σίγουροι πως ο πράκτορας Φοξ Μόλντερ θα απολάμβανε να πείσει και άλλους για τις δραστηριότητες των εξωγήινων», δήλωσε χαριτολογώντας ο εκπρόσωπος τύπου της Υπηρεσίας.

«Προσθέσαμε επίσης πέντε ντοκουμέντα που η πιο μετριοπαθής συνεργάτης του, Ντάνα Σκάλι, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να αποδείξει πως υπάρχει ‘προσγειωμένη’ εξήγηση για τα UFO», συνέχισε.



Αρκετοί υποστηρικτές των εξωγήινων εμφανίσεων ωστόσο πιστεύουν ότι η απόφαση της Κεντρικής Υπηρεσία Πληροφοριών δεν είναι «αθώα».

Ο Στήβεν Μπάσετ, για παράδειγμα, επικεφαλής της ομάδας Paradigm Research Group που πιέζει την αμερικανική κυβέρνηση να «παραδεχτεί τις εξωγήινες επισκέψεις στον πλανήτη μας», πιστεύει ότι οι μεμονωμένες αποκαλύψεις αποσκοπούν στην σταδιακή προετοιμασία του κοινού για την ύπαρξη εξωγήινων.

«Αφορμώμενη από την επιστροφή των Χ-Files, η CIA βρήκε την ευκαιρία να μας υπενθυμίσει ότι στο παρελθόν η υπηρεσία διερευνούσε εξονυχιστικά τις εμφανίσεις ATIA», δήλωσε σε συνέντευξη του στην Mirror ο Μπάσετ.

Όμως ο ίδιος εκτιμά πως όταν τελικώς θα αποκαλυφθεί η «αλήθεια», η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα αφού, όπως λέει, ευθύνεται για την απόκρυψη των «αναμφισβήτητων ντοκουμέντων» για περισσότερες από έξι δεκαετίες.


«ΕΤ phone home»


Πηγή: Πηγές: CIA/ Independent/ Mirror - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας