Κλείσιμο

Ο Νοριέγκα ζητεί πνευματικά δικαιώματα από εταιρεία που χρησιμοποίησε το πρόσωπό του σε παιχνίδι!

Την Αctivision, εκδότρια εταιρεία του δημοφιλούς σειράς ψηφιακών παιχνιδιών Call Of Duty, μήνυσε ο πρώην δικτάτορας του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα, καθώς δημιούργησε έναν χαρακτήρα με το όνομα, αλλά και τα χαρακτηριστικά του στο Call Of Duty Black Ops II. Όμως ο Νοριέγκα ουσιαστικά μηνύει την εταιρεία όχι γιατί τον παρουσιάζει ως δολοφόνο και απαγωγέα (δηλαδή όπως είναι...), αλλά γιατί διεκδικεί μερίδιο από την πίτα των πωλήσεων του παιχνιδιού!

Ο Νοριέγκα
εκτίει σήμερα ποινή φυλάκισης στην πατρίδα του Παναμά για ξέπλυμα χρήματος και λαθρεμπόριο ναρκωτικών ενόσω ήταν δικτάτορας της χώρας, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκεται στο θάνατο πολλών συμπατριωτών του και πολιτικών του αντιπάλων.

Στην αγωγή του που κατέθεσαν εκπρόσωποί του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, ο πρώην δικτάτορας αναφέρει ότι η Activision θα πρέπει να του καταβάλει χρήματα για... πνευματικά δικαιώματα, επειδή «αυξάνει το ρεαλισμό» του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας πραγματικούς ανθρώπους» κάτι που οδηγεί σε αύξηση των πωλήσεών του.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ