Κλείσιμο

Συγκέντρωση για την προστασία των δασών

Η πρώτη ανοικτή συγκέντρωση για την προστασία των δασών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, έξω από τη Βουλή, με πρωτοβουλία διαφόρων οικολογικών οργανώσεων, χρηστών του διαδικτύου και μελών της πρωτοβουλίας blog Αναδάσωση. H συγκέντρωση θα μεταδοθεί Παράλληλα, στις 9 το πρωί της Κυριακής οι bloggers δίνουν ραντεβού στο τελεφερίκ της Πάρνηθας, προκειμένου να φωτογραφήσουν τις περιοχές που έχουν καεί.

Ο ΣΚΑΪ, η εφημερίδα Καθημερινή και η οργάνωση WWF Ελλάς δημιούργησαν το Παρατηρητήριο Πάρνηθα, που σκοπό έχει να ελέγχει την πορεία της αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων, να ενημερώνει, αλλά και να ενημερώνεται από τους πολίτες.

Το Παρατηρητήριο της Πάρνηθας υποστηρίζουν επίσης οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Red 96,3, Angel 88,9 και Μελωδία 99,2, το SΚΑΙ.gr και WWF.gr.

Εν τω μεταξύ, σοβαρά κενά στην εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην Ελλάδα διαπιστώνει η νέα έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση. Ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας του δασικού πλούτου, οι ενέργειες της πολιτείας οδηγούν στην ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση.

Τα μέλη της WWF υποστηρίζουν ότι η ανυπαρξία των δασικών χαρτών και του κτηματολογίου ανοίγει ένα παράθυρο στην οικοπεδοποίηση της Πάρνηθας και άλλων ορεινών όγκων της χώρας.

Επίσης τα αρμόδια όργανα αδυνατούν να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων μέσα στις δασικές εκτάσεις και υπάρχει συνεχής πίεση για την αναθεώρηση του άρθρου 24 που προστατεύει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας.
Πηγή: skai.gr