Κλείσιμο

Η Apple παρουσιάζει τα νέα iPhone μέσω YouTube - Τα χαρακτηριστικά τους

Τα νέα της προϊόντα παρουσιάζει η Apple την Τρίτη στις 8 το βράδυ στην καθιερωμένη της φθινοπωρινή παρουσίαση. Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πολυαναμενόμενα κινητά τηλέφωνα νέα iPhone, και το νέο Apple Watch, ενώ πέπλο μυστηρίου υπάρχει για τυχόν νέες συσκευές ή υπηρεσίες που ώς σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές. 

Η Apple πάντως αλλάζει επικοινωνιακή τακτική θέλοντας να προσεγγίσει περισσότερους δυνητικούς πελάτες, καθώς ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά η παρουσίαση θα προβληθεί ζωντανά και μέσα από το κανάλι της στο YouTube. Τι είναι όμως έως σήμερα γνωστό για τη νέα σειρά των iPhone; 

Κατ' αρχάς το φθηνότερο μοντέλο θα ονομάζεται iPhone 11, το μεσαίο μοντέλο θα λέγεται iPhone Pro, ενώ το ακριβότερο, και μεγαλύτερο σε μέγεθος iPhone θα ονομάζεται iPhone Pro Max. Με εξαίρεση το φθηνό μοντέλο (Liquid Retina LCD), τα δύο μεγαλύτερα θα "φοράνε" οθόνες AMOLED. 



Τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν το νέο πανίσχυρο SoC Α13 (System on Chip - o "εγκέφαλος" του κινητού, όχι απλώς επεξεργαστής) με αρχιτεκτονική στα 7 νανόμετρα. Τα κινητά θα διαθέτουν ασφαλέστερη σάρωση προσώπου μέσω αναβάθμισης της τεχνολογίας Face ID, αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, μια τρίτη κάμερα (το φθηνό μοντέλο θα έχει πλέον δύο), δηλαδή πέραν της συμβατικής κάμερας, μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό και μια με τηλεφακό, καθώς και 6GB μνήμης, ενώ ουδείς γνωρίζει αν θα διπλασιαστεί ο χώρος αποθήκευσης από τα 64 στα 128GB για τα βασικά μοντέλα. Πάντως, η εμπρόσθια όψη δεν αλλάζει, ενώ μόνο στην πλάτη αλλάζει η διάταξη των καμερών και το σήμα με το μισοφαγωμένο μηλαράκι μετακινείται στο κέντρο με την ονομασία iPhone πλέον να απουσιάζει. Τα κινητά θα διαθέτουν πλέον ειδική επίστρωση που η Apple αποκαλεί "παγωμένο γυαλί". 

Παράλληλα, τα νέα κινητά θα έχουν μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες, πολύ καλύτερες δυνατότητες όσον αφορά τη λήψη φωτογραφιών, με βελτιωμένη νυχτερινή λειτουργία, ενώ συζητείται ότι θα υπάρχει και δυνατότητα χρήσης Apple Pencil, το οποίο όμως δεν θα ενσωματώνεται μέσα στο κινητό όπως στη σειρά Note της μεγάλης αντιπάλου Samsung, αλλά θα αγοράζεται προαιρετικά. Όσον αφορά τη θύρα Lightning φαίνεται ότι δεν θα αντικατασταθεί από θύρα USB-C όπως στα κινητά με λειτουργικό Android. Tα κινητά θα διαθέτουν νέους παστέλ χρωματισμούς. 

Ωστόσο, δεν αναμένεται κάποια συσκευή αναδιπλούμενη οθόνη, η δυνατότητα αξιοποίησης των δίκτυων 5G, ενώ το γεγονός ότι η εμφάνιση των iPhone δεν αλλάζει ριζικά ίσως απογοητεύσει κάποιους από τους οπαδούς της, καθώς ο ανταγωνισμός έχει συρρικνώσει δραστικά τα περιθώρια (bezels). Αναφορικά με το Apple Watch Series 5 θα διατίθεται πλέον και με κάσα από κεραμικά υλικά. 

Έχει "κρυφούς άσους στο μανίκι της" η εταιρεία με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας; Θα το δούμε την Τρίτη. 

Πηγή: skai.gr - Σ.Κ