Κλείσιμο

Διεθνές ένταλμα σύλληψης του Κάντερ «θέλει η Τουρκία»

Διεθνές ένταλμα σύλληψης του μπασκετμπολίστα Ένες Κάντερ και έκδοσή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του NBA, επιδιώκουν οι εισαγγελικές Αρχές της Τουρκίας, όπως μεταδίδει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Ο παίχτης των Knicks της Νέας Υόρκης είναι επιφανής υποστηρικτής του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Το 2017 η Τουρκία ακύρωσε αιφνιδιαστικά το διαβατήριο με το οποίο ταξίδευε ο Κάντερ, με συνέπεια ο μπασκετμπολίστας να εγκλωβιστεί προσωρινά στο Βουκουρέστι.

Τώρα όμως, σύμφωνα πάντα με την Sabah, οι τουρκικές εισαγγελικές Αρχές ζητούν «ερυθρά αγγελία» από την Interpol, επικαλούμενες φερόμενους δεσμούς του μπασκετμπολίστα με τον Γκιουλέν.

Ο Κάντερ απάντησε γράφοντας στο Twitter πως οι τουρκικές Αρχές δεν έχουν «το παραμικρό στοιχείο» εναντίον του, τονίζοντας πως δεν εκκρεμεί ούτε κλήση της Τροχαίας σε βάρος του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή την εβδομάδα ο Κάντερ δεν ακολούθησε την αποστολή των Knicks στο Λονδίνο για τον ετήσιο αγώνα του NBA στην Ευρώπη, καθώς, όπως έχει δηλώσει, ενδέχεται να δολοφονηθεί από πράκτορες του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: skai.gr