Κλείσιμο

Η τιμωρία του Σεμπά με 3 αγωνιστικές και τα νεύρα του δικηγόρου του ΟΣΦΠ

Με τρεις αγωνιστικές λόγω «βιαιοπραγίας ή βάναυσης συμπεριφοράς» τιμωρήθηκε ο ποδοσφαιριστής του ΟΣΦΠ, Σεμπά, για την τρικλοποδιά που έβαλε στον Αραούχο κατά τους πανηγυρισμούς του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου.

Ωστόσο ο δικηγόρος του ΟΣΦΠ, Αρ. Λίβας, ζήτησε σε περίπτωση επιβολή ποινής αυτή να είναι για μία αγωνιστική, υποστηρίζοντας ότι τα πόδια του Σεμπά μπερδεύτηκαν με αυτά του Αραούχο.

«Ο Σεμπά δεν έχει καμία πρόθεση, ο Αραούχο περνάει από δίπλα του, δεν τον αντιλαμβάνεται και μπερδεύονται τα πόδια τους όπως έχουμε αναφέρει και στο υπόμνημα μας. Ο δεύτερος ισχυρισμός μας είναι ότι αν ήθελε ο διαιτητής να επιβληθεί κάποια ποινή στον παίκτη, αυτή ήταν κίτρινη κάρτα για αντιαθλητική συμπεριφορά όπως επικίνδυνο παιχνίδι. Ακόμη και αν πρέπει να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού, αυτή είναι της μίας αγωνιστικής. Αν ο αγώνας παίζονταν ο Σεμπα ή θα έπαιρνε κίτρινη κάρτα ή μια αγωνιστική για μαρκάρισμα από πίσω, ούτε καν βίαιο», είπε ο Λίβας και πρόεσθεσε: «Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται ότι ο Αραούχο πέφτει από το μαρκάρισμα και σηκώνεται κατευθείαν, ούτε καν κουτσαίνει και πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του. Είναι τελείως παράδοξο για μαρκάρισμα από πίσω που θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα μια αγωνιστική και για μία απλή τρικλοποδιά δύο”.

Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ που λίγη ώρα πριν είχε εκδώσει την απόφασή της για τα επεισόδια κατά της αστυνομίας, του διαιτητή και του β’ παρατηρητή του ίδιου αγώνα ο δικηγόρος του ΟΣΦΠ τοποθετήθηκε εμμέσως πλην σαφώς για την απόφαση:

“Μας επιβάλλεται ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και υπάρχει η εντύπωση, μια χαρά είναι, ευχαριστημένος πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός. Μου δίνουν συγχαρητήρια και εγώ έχω νεύρα που μου δίνουν συγχαρητήρια. Το ίδιο γίνεται και με τον Σεμπά. Η ΑΕΚ λέει τρεις, τα ΜΜΕ λένε τρεις χωρίς να έχουν δει την δικογραφία, ο εισαγγελέας μας καλεί για δύο και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι ότι αντί για τρεις θα φάμε δύο. Το άρθρο είναι σαφέστατο, δεν μπορεί να μας επιβληθεί παραπάνω από μία αγωνιστική”.
Πηγή: soccerplus.gr