ΕΠΟ: Ζητούν από τη FIFA να πιέσει τον Κοντονή να μην κηρυχθούν έκπτωτοι!

Ο βασικός στόχος της παραπεμπόμενης σε δίκη για κακούργημα ηγεσίας της ΕΠΟ (ο πρόεδρος Γ. Γκιρτζίκης, ο αναπληρωτής Ευ. Τοπολιάτης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γ. Καραμελίδης κ.α.) είναι να σταματήσουν την προαναγγελθείσα διαπιστωτική πράξης έκπτωσής τους από τον ΓΓΑ, Ι. Συναδινό.

Η κίνηση ανασύνθεσης του προεδρείου στοχεύει στη νομιμοποίηση της διοίκησης, με πρόσωπα που δεν έχουν κωλύματα, εφόσον βάσει της διαπιστωτικής πράξης του ΓΓΑ κηρυχθούν έκπτωτοι ο πρόεδρος και τα μέλη που απαρτίζουν το προεδρείο.

Όμως, παράλληλα θα επιχειρήσουν να μπλοκάρουν την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της FIFA. Στη συνάντηση ΕΠΟ – FIFA που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας 29/9 και πριν από τη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, οι διοικούντες την ΕΠΟ θα ζητήσουν από τη FIFA να θέσει στον Κοντονή θέμα μη έκδοσης διαπιστωτικής πράξης, με το επιχείρημα ότι η έκπτωση των παραπεμπόμενων σε δίκη δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ομοσπονδίας το οποίο υπερισχύει των διατάξεων του νόμου, κατά την κρίση της ΕΠΟ.

Ως αντάλλαγμα, φέρονται να δίνουν τη διενέργεια των επικείμενων εκλογών υπό την εποπτεία της FIFA, με την προϋπόθεση, όμως να μην γίνει διαπιστωτική πράξη και οι παραπεμπόμενοι σε δίκη να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Από τη στάση της FIFA θα εξαρτηθούν πολλά, αν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, δεν αναμένεται να δεχθεί οποιαδήποτε τέτοιου είδους συναλλαγή σε θέματα εφαρμογής του νόμου, όπως πρόσφατα δήλωσε.
Πηγή: soccerplus.gr