Κλείσιμο

H EΠΟ τινάζει στον αέρα τον τελικό με τους ορισμούς διαιτητών!

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα είναι διαιτητής, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση Κοντονή – Γκιρτζίκη, προκειμένου να μην έρθει ξένος διαιτητής, αλλά οι βοηθοί του δεν θα είναι αυτοί, που αποτελούν της διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου, όταν διαιτητεύει διεθνείς αγώνες.

Με άλλα λόγια, η ΕΠΟ δεν όρισε στον τελικό του Ευθυμιάδη, Κωσταρά και Δημητριάδη αλλά τους Αλεξέα, Πετρόπουλο και Τουμπακάρη, που είναι διεθνείς, αλλά δεν ανήκουν στην ομάδα Σιδηρόπουλου, όπως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ συμφωνήθηκε ση συνάντηση Κοντονή – Γκιρτζίκη.

Ως προς τους δύο πρόσθετους βοηθούς διαιτητές, εντύπωση προκαλεί η επιλογή του Αρετόπουλου, αντί του Καλογερόπουλου που «κάηκε» για τον τελικό όταν ορίστηκε στο ημιτελικό Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, που δεν έγινε.

Τέλος ερωτήματα προκαλεί η επιλογή του Δ. Γκρούτση ως παρατηρητή διαιτησίας. Η ΕΠΟ δεν επέλεξε κάποιον από τους διεθνείς παρατηρητές που έχει, όπως για παράδειγμα ο Γ. Μπίκας, και όρισε παρατηρητή στον τελικό κάποιον που δεν είναι διεθνής παρατηρητής και στην καριέρα του υπήρξε βοηθός διαιτητή.

Προφανώς, η επιλογή των καλύτερων που διαθέτει η ελληνική διαιτησία για τον τελικό κυπέλλου δεν αφορά τον παρατηρητή διαιτησίας. Δηλαδή το πρόσωπο, που θα κρίνει την απόδοση των διαιτητών του τελικού κυπέλλου.

Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει δυσφορία στην ΑΕΚ και προβληματισμό στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι ορισμοί των διαιτητών που έκανε η ΕΠΟ

Σάββατο (7/5, 20:30)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Α’ Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Β’ Βοηθός: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών)
1ος Επιπρόσθετος: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
2ος Επιπρόσθετος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Δημήτριος Γκρούτσης (Κορινθίας)
Πηγή: soccerplus.gr