Απουσία-αίνιγμα των μειοψηφούντων από την συνεδρίαση της ΕΕΑ!

Απόντες από την συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού την Τρίτη 10/11 ήταν τα μέλη που μειοψήφησαν στη συνεδρίαση της 5/11 στην απόφαση που αφορούσε την επιβολή προστίμου 300.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΟΣΦΠ και στον πρόεδρό της, για παραβίαση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του έχει επιβληθεί και επέκεινα του αθλητικού νόμου ως προς τη νομιμότητα της διοίκησης.

Συγκεκριμένα απουσίασαν οι κ.κ. Μανταίος, Παπασπύρου, Αρκουδής που μειοψήφησαν καθώς και ο κ. Περάκης, ο οποίος αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου αφού προσήλθε να ψηφίσει αλλά δεν του επετράπη γιατί δεν ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής είχε απαρτία επειδή ήταν παρόντες οι κ.κ. Παπαλάκης και Βάμβουκας η κα. Μαρούπα καθώς ο αναπληρωτής του κου Αρκουδή.

Η απουσία και των τεσσάρων «μειοψηφούντων» στην απόφαση για την ΠΑΕ ΟΣΦΠ και τον πρόεδρό δύναται να ερμηνευθεί ως συνέχεια της ρήξης που επήλθε ανάμεσα στα μέλη της ΕΕΑ ανταλλάχθηκαν υπονοούμενα βαριές φράσεις και μεταξύ των μελών που ήταν υπέρ της επιβολής ποινής και αυτών που ισχυρίστηκαν ότι η Επιτροπή είναι αναρμόδια.

Η δε απόφαση του προέδρου Κ. Παπαλάκη να μην επιτρέψει στο μέλος, Π. Περάκη, να ψηφίσει προκάλεσε την αντίδραση του Υφυπουργού Αθλτισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος με δημόσια ανακοίνωση αμφισβήτησε τη νομιμότητα της ψηφοφορίας.

Την επομένη, στον κ. Κοντονή απάντησε τόσο ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Κ. Παπαλάκης, που είπε ότι «ούτε πρωτοετής της νομικής δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ψηφοφορία», όσο και η κα. Μαρούπα η οποία επικαλέστηκε τον κανονισμό.

Όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θ’ αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε αναμόρφωση ως προς τη συγκρότησή της.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr