Κλείσιμο

Κατάθεση "φωτιά" από Καλογέρη στον ανακριτή διαφθοράς!

Μπορεί ο Αλέξανδρος Καλογέρης, ο οποίος παρουσιάστηκε στον ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, αναφορικά με το ματς Ολυμπιακός-Βέροια (3-0, 06/01/13), να ισχυρίζεται ότι πήρε προθεσμία να απολογηθεί, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Πιο συγκεκριμένα, ο νυν παίκτης του Αρη (έφτασε στην Ευελπίδων χωρίς δικηγόρο) έμεινε για περίπου μίση ώρα στο γραφείο του κ. Ανδρεάδη και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να κατέθεσε τα εξής:

"Δεν θέλω να πάρω προθεσμία και ήρθα να καταθέσω χωρίς να διαβάσω τη δικογραφία. Ήρθα να πω την αλήθεια. Στο ημίχρονο δεν ήμουν στα αποδυτήρια, αλλά στον αγωνιστικό χώρο καθώς ήμουν αναπληρωματικός και έκανα προθέρμανση.

Αντικατέστησα τον Νίκο Γεωργέα στο 49΄ και όταν ο Γεωργέας ήρθε να με αντικαταστήσει αναρωτήθηκα γιατί ήταν εκνευρισμένος, αλλά δεν είχα καταλάβει κάτι. Ούτε κανείς μου είχε πει. Οπότε δεν γνώριζα τι είχε ειπωθεί στα αποδυτήρια!

Οταν φτάσαμε στο 80΄ και το παιχνίδι ήταν στο 1-0, οι συμπαίκτες μου γύρισαν και μου είπαν: "Τι κάνεις ρε; Πρέπει να χάσουμε 3-0"! Εγώ συνέχισα να παίζω κανονικά γιατί δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί, αλλά άρχισα να συνειδητοποιώ πως κάτι περίεργο γινόταν. Μετά από μέρες πληροφορήθηκα τι ακριβώς είχε πει ο γενικός αρχηγός στα αποδυτήρια και τότε κατάλαβα".

Ετσι, ο Καλογέρης στον οποίο σύμφωνα με πληροροφίες ο ανακριτής δεν επέβαλε κανέναν περιοριστικό όρο, έγινε ο τρίτος άνθρωπος μετά τους Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Νίκο Γεωργέα, ο οποίος κατέθεσε ότι ο ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιώργος Λαναρής, είπε στους παίκτες να χάσουν 3-0 από τους "ερυθρολεύκους" στο δεύτερο ημίχρονο.

Παράλληλα, από το γραφείο του κ. Ανδρεάδη πέρασε, μαζί με τον δικηγόρο του Ζαχαρία Κεσσέ, ο Κώστας Μπάρμπας, ο οποίος επίσης αγωνιζόταν τότε στην Βέροια και τώρα είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 08/06.

Επιπλέον, ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς βρέθηκε ο Γιώργος Σκαθαρούδης (αγωνίζεται στον Αχαρναϊκό), ο οποίος και απολογήθηκε χωρίς να του επιβληθεί στην συνέχεια κάποιος περιοριστικός όρος, ενώ μιλώντας τους δημοσιογράφους τόνισε ότι δεν έπεσε κάτι στην αντίληψή του, καθώς δεν μπήκε στα αποδυτήρια επειδή ήταν αναπληρωματικός.

Μάλιστα, και οι τρεις ποδοσφαιριστές κατηγορούνται για δωροδοκία -δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος για στοιχηματικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο τόσο στον Γιώργο Λαναρή όσο και τον πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργο Αρβανιτίδη.

Στο κομμάτι της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League για την ίδια υπόθεση αθώωσε την Βέροια και απάλλαξε λόγω αμφιβολιών από τις κατηγορίες τους Λαναρή και Αρβανιτίδη.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr