Aπίστευτες χαμένες ευκαιρίες η Άντερλεχτ, απίστευτη νίκη του Ολυμπιακού



Με μοιραίο του αγώνα τον Μίτροβιτς και ήρωα τον Μήτρογλου, ο μέτριος Ολυμπιακός που μπήκε στο γήπεδο όντας μία ταχύτητα πιο αργός από την Αντερλεχτ, πήρε  διπλό στις Βρυξέλλες, αφού άλλωσε το Κονστάντ Βάντενστοκ επικρατώντας 0-3 των πρωταθλητών Βελγίου.

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι μωβ ήσαν πολύ πιο δραστήριοι και έμοιαζαν με την Αντερλεχτ των Γιοβάνοβιτς-Μποκανί απέναντι σε έναν νωθρό Ολυμπιακό, του οποίοι οι μπακ αναγκάζονταν να κάνουν συχνά το φάουλ για να σταματήσουν τον Σουάρες, τον Ζιγιέ, τον Μίτροβιτς και τον δαιμόνιο Μπρούνο. Οταν, όμως, έφταναν στην πηγή, οι γηπεδούχοι έδιναν μία κλωτσιά και έσπαγαν τη στάμνα, με το Μίτροβιτς να χάνει τα άχαστα και τον Σουάρες επίσης να έχει λαθεμένες επιλογές όταν έβρισκε την ευκαιρία.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο 18, όταν σε μία αντεπίθεση ο Ολυμπιακός είδε το Σαβιόλα να δίνει πάσα πάρε-βάλε στον Μήτρογλου που στην πρώτη ουσιαστική φάση των ερυθρολεύκων νίκησε τον Καμίνσκι και πέτυχε το 0-1,κόντρα στη ροή του αγώνα.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν καρμπόν το πρώτο εικοσάλεπτο, με την Αντερλεχτ να πιέζει ασφυκτικά και τον Ολυμπιακό να αμύνεται ομαδικά. Στο 25΄ο Σάμαρης υπέπεσε σε πέναλτι, αφού τράβηξε εντός περιοχής τον Κλίεσταν, όμως ο Μιτροβιτς απέτυχε ακόμα και από την άσπρη βούλα να νικήσει τον Ρομπέρτο που διατήρησε το 0-1 ως το ημίχρονο, αφού και στον υπολειπόμενο χρόνο ο Ολυμπιακός διαφύλασσε το 0-1 και η Αντερλεχτ έχανε τη μία φάση πίσω από την άλλη!

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έδειξε πιο κινητικός από ό,τι στο α’ μέρος, αλλά και πάλι η Αντερλεχτ έκανε τις φάσεις και έχασε τρομερές ευκαιρίες, εκ νέου με το Μίτροβιτς, αλλά και το Σουάρες που δύο φορές έκανε κακή εκτέλεση και δεν έβαλε... δύσκολα στο Ρομπέρτο. Ετσι στο 56’ ο Μήτρογλου εκμεταλλεύτηκε τον ύπνο της βέλγικης άμυνας και πήρε την μπάλα από κεφαλιά του Εντινγκά, στόπαρε με άνεση και εκτέλεσε τον Καμίνσκι για το 0-2 που σφράγισε ουσιαστικά και την τύχη του αγώνα.

Μάλιστα η Αντερλεχτ από αυτό το σημείο και μετά επηρεάστηκε πολύ, έπαψε να είναι το μεγάλο αφεντικό το ματς, αν και εξακολουθούσε να πιέζει, ούσα μαζικά στην επίθεση για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς. Εδωσε έτσι χώρους στον Ολυμπιακό που σε νέα αντεπίθεση με το Μήτρογλου να πιάνει τρομερό σουτ εκτός περιοχής και να στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι του Καμίσνκι για το 0-3 που χάρισε επιβλητικό ύφος στη νίκη του πρωταθλητή Ελλάδας, ο οποίος ως το φινάλε διατήρησε με άνεση το σκορ και θα μπορούσε σε 1-2 φάσεις να έχει πετύχει και 4ο τέρμα!

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Φαν Ντε Μπρομ): Πρότο, Ζιγιέ, Κουγιάτε, Νούιτινκ, Ενσακαλά, Τίλεμανς, Κλίεσταν, Πραέ (74’ Αχέαμπονγκ), Μπρούνο, Σουάρεζ, Μίτροβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Ντινγκά, Σαβιόλα (66’ Τσόρι, 78' Χολέμπας), Ολαϊτάν (57' Φουστέρ), Βάις, Μήτρογλου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάγκεν (Νορβηγία)

Μισή ώρα καλής μπάλας με δις σκόρερ τον Ιμπραϊμοβιτς αρκούσε στην Παρί για να νικήσει με 3-0 την Μπενφίκα, να κάνει το 2Χ2 και να δώσει δικαίωμα στον Ολυμπιακό με το θρίαμβο των Βρυξελλών να ανέβει στη 2η θέση.



Το τέλειο ξεκίνημα έκανε στο ματς η Παρί. Οι Παριζιάνοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 5' σε μία φάση με υποψία οφσάιντ για τον σκόρερ. Συγκεκριμένα, ο Φαν ντερ Βιλ σέρβιρε στον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς που δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Άρτουρ για να δώσει το προβάδισμα στους οικοδεσπότες.


Ηταν εμφανές πως οι Παριζιάνοι είχαν μπει με τεράστια αποφασιστικότητα στο ματς. Ηθελαν να «καθαρίσουν» νωρίς και τα κατάφεραν. Και αυτό γιατί στο 30' οι Παριζιάνοι βρέθηκαν να προηγούνται με 3-0 με τον Μαρκίνιος στο 25' να δίνει αέρα δυο γκολ στους γηπεδούχους και τον «Ιμπρα» στο 30' να χτυπά για 2η φορά και να διαμορφώνει το 3-0 που έμελλε να είναι το σκορ του πρώτου 45λεπτου.


Στο β' ημίχρονο η Παρί επί της ουσίας έκανε διαχείριση του ματς και άφησε κάποια περιθώρια δράσης στην Μπενφίκα. Ετσι οι Λουζιτανοί έκαναν μία-δυο φάσεις μπροστά στην εστία του Σιρίγκου, όμως χωρίς να σκοράρουν. Επί της ουσίας το 2ο 45λεπτο πλην λίγων εξάρσεων εξελισσόταν σε αγγαρεία με τις δυο ομάδες να αναμένουν, απλά, τη λήξη του ματς που είχε «τελειώσει» προ πολλού.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Μαρκίνιος, Άλεξ (78' Καμαρά), Μάξγουελ, Φαν ντερ Βιλ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (70' Ραμπιό), Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς, Λαβέτσι (70' Λούκας).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Άρτουρ, Λουιζάο, Σικέιρα, Γκαράι, Αλμέιδα, Φέισα (29' Φέισα), Τζούρισιτς (46' Μάρκοβιτς), Γκαϊτάν (66' Σουλεϊμάνι), Μάτιτς, Πέρες, Καρντόσο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παρί 6
Ολυμπιακός 3
Μπενφίκα 3
Αντερλεχτ 0

Πηγή: skai.gr