Nίκησε Τούρκους και προβλήματα η Εθνική (84-61)

Νίκησε γείτονες και προβλήματα η Εθνική... Τι κι αν δεν είχε τον Βασίλη Σπανούλη; Τι κι αν ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν εμπύρετος το πρωί; Η Εθνική μας με όπλο την άμυνα της έκανε ακόμα ένα καλό παιχνίδι στην «Μπονίφικα Αρένα» του Κόπερ, συντρίβοντας την Τουρκία με 84-61, για την τρίτη αγωνιστική του Δ΄ομίλου.

Η Ελλάδα όχι μόνο εξασφάλισε θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης παραμένοντας αήττητη μέχρι στιγμής, αλλά έθεσε εκτός συνέχειας του τουρνουά την Τουρκία.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπουρούση (21π.), τον ακολούθησε ο Περπέρογλου, ενώ καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Ζήση που μοίρασε 11 ασίστ.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική η –επίσης αήττητη- Ιταλία την Κυριακή στις 18:45, ενώ η Τουρκία θα αντιμετωπίσει στις 22:00 τη Σουηδία.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-41, 49-64, 61-84

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Μπαλμπάι, Πρέλτζιτς, Γκιουλέρ, Μπατούκ, Ιλιασόβα, Ερντέν, Τσετίν, Σαβάς, Γκονλούμ, Αρσλάν, Ασίκ, Τούρκογλου.

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Σλούκας, Μπουρούσης, Ζήσης, Περπέρογλου, Φώτσης, Παπανικολάου, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης, Καϊμακόγλου, Μπράμος, Πρίντεζης.

Διαιτητές: Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Αντεμίρ Ζουράποβιτς (Βοσνία), Ρενό Γκέλερ (Βέλγιο).

Η Βαθμολογία του Δ΄ομίλου

Ελλάδα 6
Ιταλία 6
Φινλανδία 5
Σουηδία 4
Ρωσία 3
Τουρκία 3
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr