Κλείσιμο

H πρόκριση στην Τούμπα(Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 0-0)

Ο  ΠΑΟΚ συνέχισε το αήττητο ευρωπαϊκό σερί του, φτάνοντας στον αριθμό «12», με τον Λάζλο Μπόλονι να μην έχει γνωρίσει καμία… πίκρα στα ματς με αντιπάλους εκτός Ελλάδος από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα. Με τους περίπου 6.000 φίλους του στο πλευρό του,  ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε καλά, κράτησε το 0-0 απέναντι στην Ουντινέζε.

Ωστόσο, κάνει σαφές πως το «μηδέν» στην Ιταλία είναι πολύ επικίνδυνο σκορ για τη ρεβάνς της Τούμπας.
Ενα φιλόδοξο σουτ του Φωτάκη στο ξεκίνημα ήταν η πρώτη αντίδραση πριν ξεκινήσει ο επιθετικός μονόλογος των Ιταλών. Το δοκάρι στο γυριστό σουτ του Αμπντί και το χαμένο τετ α τετ του Φλόρο Φλόρες ήταν οι δυο δυσκολότερες στιγμές κι οι δύο στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι υψηλός μέχρι το μισάωρο, αλλά οι όποιες απειλές σταμάτησαν στον Κρέσιτς, που βρέθηκε σε ετοιμότητα όταν χρειάστηκε. Τα ρήγματα από τα αριστερά ήταν πολλά και ο Μπάστα σε πολύ καλή ημέρα, αλλά ούτε οι κίνδυνοι που δημιούργησε ο Σέρβος πλάγιος μπακ δεν έφεραν αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους.

Οσο κυλούσε χρόνος, οι παίκτες Φραντσέσκο Γκουιντολίν οι απειλές γίνονταν διαρκώς λιγότερες. Ο Λάζλο Μπόλονι πήγε συντηρητικά το δεύτερο μέρος, βλέποντας ότι μπροστά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. «Συνταγή» που του βγήκε απόλυτα, καθώς χωρίς ιδιαίτερες εμπνεύσεις οι γηπεδούχοι «βραχυκύκλωσαν» και δεν δημιούργησαν άλλες σημαντικές φάσεις. Ετσι, το 0-0 ήρθε φυσιολογικά…
Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτσι, Μπενάτια, Πασκουάλε, Αρμέρο, Πατσιέντζα, Αμπντί, Πίντσι (58' λ.τρ. Φαμπρίνι), Φλόρο Φλόρες.

Στον πάγκο: Παντέλι, Νέουτον, Μπατόκιο, Εκστραντ, Φερονέτι και Πίσκοπο.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Γεωργιάδης (83' Λίνο), Φωτάκης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (76' Γιάννου).

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Νιμανί.
Πηγή: skai.gr