Κλείσιμο

Στο τέλος γέλασε με Μανωλά(1-0 η ΑΕΚ τον Πανιώνιο στο 93')

Μετά από ένα κακό παιχνίδι και με γκολ του Μανωλά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 από τον Πανιώνιο, μέσα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

Στο α' ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν είχαν ρυθμό, κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και απλώς η ΑΕΚ διατήρησε μια πρωτοβουλία στις κινήσεις, ενώ είχε την πρώτη ευκαιρία στο 9', όταν σε γύρισμα του Λεονάρντο από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος έπιασε από κοντά κεφαλιά «ψαράκι», που πέρασε άουτ. Ο Πανιώνιος απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον αμαρκάτιστο Κούτσι, ο οποίος από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά. Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε πολύ κακό και μέχρι την συμπλήρωση του 45λεπτου, το πιο σημαντικό ήταν ο τραυματισμός και η αποχώρηση του δραστήριου Λεονάρντο στο 37'.

Με μια εξαιρετική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε το β' ημίχρονο, όταν στο 47' ο Μπέλεκ βρέθηκε απέναντι από τον Ελευθερόπουλο, αλλά πλάσαρε άουτ. Ενα απευθείας φάουλ του Εστογιάνοφ από πολύ μακριά στο 57', πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι κι κάπου εκεί σταμάτησαν οι όποιες υποψίες για γκολ στη Νέα Σμύρνη. Η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ κακή και το μοναδικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις εξαιρετικές ενέργειες του Εστογιάνοφ (ταλαιπώρησε πολύ τον Λαγό), οι οποίες όμως δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα έμενε το 0-0, ήρθε ένα κόρνερ υπέρ της ΑΕΚ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και μια κεφαλιά του Μανωλά, να δώσει τη νίκη και τους βαθμούς στην ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πετκάκης - Λαγός, Λυμπερόπουλος, Μανωλάς

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Όμο, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί, Σάμαρης (46' Ριέρα), Γιόνσον (46' Πετκάκης), Εστογιανόφ, Γουνδουλάκης (70' Μιλοβάνοβιτς), Κούτσι.

ΑΕΚ (Μανουέλ Χιμένεθ): Αραμπατζής, Κοντοές, Λαγός, Μανωλάς, Κάλα, Μάκος, Κάρλος (58' Γκούντγιονσεν), Λεονάρντο (37' λ.τρ. Σιαλμάς), Βάργκας, Λυμπερόπουλος (70' Γκερέιρο), Μπέλεκ.

Πηγή: skai.gr