Κόλλησαν στο 1-1 Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Νίκη ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό

Νέα απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Οι "πράσινοι" έμειναν χωρίς νίκη και τη 2η αγωνιστική, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την ΑΕΚ κι έμειναν δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στη μάχη για την κατάκτηση της 2ης θέσης. Η Ενωση με το βαθμό που απέσπασε διατηρήθηκε σε τροχιά...Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Λεονάρντο στο 2΄ και ο Μπλάνκο με αυτογκόλ στο 24΄ ήταν οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Από μία φάση που δεν προμήνυε τον κίνδυνο, μόλις στο 2΄, ο Λεονάρντο εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη κίνηση του Μπλάνκο (άφησε τη μπάλα να περάσει δίπλα του) και με συρτό σουτ νίκησε τον Τζόρβα (0-1).

Μετά την χαμένη ευκαιρία του Μίτσελ στο 7΄ από σέντρα του Γεωργέα, ο Παναθηναϊκός απείλησε με την ισοφάριση στο 10΄. Από το συρτό σουτ του Σισέ η μπάλα πέρασε κάθετα από την εστία του Σάχα, με τον Λουίς Γκαρσία να μην προλαβαίνει να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 13΄ από ατομική προσπάθεια και σουτ του Νίνη ο Σάχα έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Βύντρα από πολύ κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Ενωση τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στάθηκε, όμως, άτυχη, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία στο 24΄, ο Μπλάνκο στην προσπάθειά του να διώξει στο πρώτο δοκάρι με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και με το αυτογκόλ αυτό οι "πράσινοι" έφεραν το ματς στα ίσια (1-1).

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια, καθώς στο 41΄ ο Καφές με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα προς το κέντρο της εστίας του Τζόρβα, αλλά παρενεβλήθη ο Μπουμσόνγκ και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Με μία μεγάλη απόκρουση του Σάχα σε κεφαλιά του Σισέ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο (46΄). Το παιχνίδι κύλησε χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 84΄, όταν ο Σάχα απέκρουσε σωτήρια την εξ επαφής προβολή του Βύντρα μετά το φάουλ του Κατσουράνη. Στο 90΄ ο Καφές απέτυχε από πολύ κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ενωσης στο ματς.



Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)

Κίτρινες: Σισέ - Μπλάνκο

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Νίνης (85΄ Μαυρίας), Γκαρσία (73΄ Κλέιτον), Χριστοδουλόπουλος (81΄ Πετρόπουλος), Σισέ


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μίτσελ, Καφές, Λαγός, Λεονάρντο (77΄ Μπερνς), Μπλάνκο (63΄ Μπαχά)


Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 1-2

Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έκανε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Βιεϊρίνια στο 33΄ και ο Σαλπιγγίδης στο 54΄ πέτυχαν τα γκολ για τον "Δικέφαλο του Βορρά" που έχει δυο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και οδηγεί την κούρσα. Για την ομάδα του Βόλου μείωσε ο Μαρτίν στο 62΄.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά και απείλησαν τους Θεσσαλονικείς με αρκετές ευκαιρίες. Στο 12΄ το απευθείας φάουλ του Μαρτίν πέρασε μέσα από το τείχος και αιφνιδίασε τον Χαλκιά, αλλά ο Κοντρέρας έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ στο 14΄ Ζαραδούκας και Αλβαρες δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Χαλκιά. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την ταχύτητά του στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, ήταν η λάθος εκτίμηση του Γιακούποβιτς στο 33΄ που έδωσε την ευκαιρία στον Βιεϊρίνια να πετύχει ένα πολύ εύκολο γκολ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα, αφού το ματς ήρθε στα μέτρα του ΠΑΟΚ, που είναι ασυναγώνιστος στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές, στο 53΄ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρέθηκε σε θέση βολής και με διπλή προσπάθεια έγραψε το 0-2. Οι γηπεεδούχοι πάντως κατάφεραν να ξαναμπούν πολύ γρήγορα στο ματς, με "βολίδα" του Μαρτίν από το ύψος της περιοχής στο 62΄ κι έτσι το τελευταίο ημίωρο απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο 77΄ ο Νέμεθ έχασε απίστευτη ευκαιρία, στέλντοντας τη μπάλα ψηλά άουτ από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 89΄ πάλι ο Ούγγρος αστόχησε σε κεφαλιά απο πλεονεκτική θέση.


Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Ακόστα, Ρόκας - Βιτόλο, Τσιρίλο, Κοντρέρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Τομάς (64΄ Νέμεθ), Ζαραδούκας, Ακόστα (60΄ Ρόκας), Άλβαρεζ, Μόνχε, Μπρέσκα, Σολάκης, Μαρτίν.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Έτο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια (79΄ Μαλεζάς), Σαλπιγγίδης, Ελ Ζαρ (46΄ Φωτάκης), Αθανασιάδης (68΄ Μουσλίμοβιτς)


Στους αγώνες της 2ης ημέρας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 1-2
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1

Η βαθμολογία (2αγ.)
ΠΑΟΚ 6
ΑΕΚ 5
Παναθηναϊκός 4
Ολυμπιακός Β. 0





Πηγή: skai.gr