Βαλβέρδε: «Τώρα είμαι καλός προπονητής;»

Σήμερα επιστρέφουν οι «ερυθρόλευκοι» στο Ρέντη για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον Βαλβέρδε να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή του τους Μιραλάς και Μπράβο που επέστρεψαν με τραυματισμούς από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακου σε δηλώσεις του τόνισε ότι πλέον η υπόθεση τίτλος είναι καθαρά στα χέρια ή αν θέλετε στα πόδια των ποδοσφαιριστών του. «Από την αρχή της χρονιάς στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα. Πλέον, είναι στο χέρι μας να το κατακτήσουμε. Εάν δούμε συνολικά το φετινό πρωτάθλημα, νομίζω ότι θα φανεί ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Έχουμε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, το καλύτερο από κάθε άλλον στην Ελλάδα και νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς».

Όσο για το παιχνίδι με τον Άρη τόνισε: «Παίξαμε με καρδιά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το παιχνίδι. Και σε άλλα ματς έχουμε παίξει με καρδιά, καλύτερο ποδόσφαιρο από τον αντίπαλό μας, αλλά δεν τα είχαμε καταφέρει. Το ίδιο είχε συμβεί και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στη μεγαλύτερη διάρκεια ήμασταν πολύ καλύτεροι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όλα έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα».

Ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε και στη φάση που ζητάει πέναλτι ο Ριέρα: «Μόλις είδα τη φάση δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν έδωσε πέναλτι. Ήταν πολύ ξεκάθαρη η φάση. Δεν καταλαβαίνω πώς δεν το είδε. Είναι από αυτά τα πέναλτι που δεν γίνεται να μην δώσεις. Είναι ορισμός του πέναλτι. Τον τραβάει συνεχώς, ώσπου τον ρίχνει κάτω. Επίσης νομίζω ότι και στη φάση του Μοντέστο υπήρχε πέναλτι. Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία από τη στιγμή που κερδίσαμε».

Μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ δέχτηκε σκληρή κριτική. Τώρα είναι καβάλα στ’ άλογο. Πως το «αφουγκράζεται» ο «Τσινγκούρι»; Ιδού η απάντηση: «Τώρα είμαι καλός προπονητής; Όταν κερδίζουμε είμαστε όλοι καλοί. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στα περισσότερα παιχνίδια από αυτά που έχουμε χάσει είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είχαμε αποτέλεσμα. Όπως έγινε και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ».

Τέλος για το σαββατιάτικο «ντέρμπι αιωνίων» σημείωσε: «Έχουμε τη διαφορά που θέλαμε, είμαστε καλά και θέλουμε να την αυξήσουμε, για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Άλλωστε, τι να πω για αυτό; Σε τέτοια παιχνίδια δεν χρειάζεται να λες τι πρέπει να κάνεις ή τι θέλεις».

Πηγή: skai.gr