Τασούλας για διορισμό Ζαρούλια: Δεν θα αναλάβει υπηρεσία πριν τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

«Μπλοκάρει» τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου στον πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας. Σε δήλωσή του ανέφερε εμμέσως πλήν σαφώς ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να υπογράψει την απόφαση για ανάληψη καθηκόντων πριν εκδοθεί η δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, ενώ την ευθύνη για την επίμαχη διάταξη του Κανονισμού της Βουλής τον επέρριψε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποποιήσεις. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τασούλα:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο. 

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Πηγή: skai.gr