Φρουζής: Για εμένα δεν είναι σκάνδαλο η Novartis

«Με ρωτάτε αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Είναι σα να με ρωτάτε αν η ζωή είναι δύσκολη. Για εμένα, δεν ήταν σκάνδαλο», φέρεται να δήλωσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ενώπιον της προανακριτική επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Απάντησε σε ερωτήσεις μελών της προανακριτικής για το διαβόητο Harvard Project της Novartis, που είχε ως στόχο να ανεβάσει πανευρωπαϊκά τις τιμές των φαρμάκων της εταιρίας, αξιοποιώντας το γεγονός ότι η Ελλάδα, είναι χώρα αναφοράς, δηλαδή καθορίζει δηλαδή την τιμή φαρμάκου σε όλη την ΕΕ.

Το Harvard Project, σύμφωνα με τον κ. Φρουζή λειτούργησε ελάχιστα, «ίσα - ίσα για να διασφαλίσει την κυκλοφορία φαρμάκων Novartis», ενώ πρόσθεσε ότι νομίζει πως συνεχίστηκε και μετά την αποχώρησή του από την φαρμακοβιομηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής απάντησε στους βουλευτές της προανακριτικής, πως οι στόχοι του Harvard Project, δεν επιτεύχθηκαν κατά την διακυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και αλλά όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δυο βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας και της Novartis που ήταν και στόχοι του project, δηλαδή η έκδοση τιμών φαρμάκων μια φορά το χρόνο και η μέση χαμηλότερη τιμή δυο χωρών της ευρωζώνης επιτεύχθηκαν επί κυβέρνησης Τσίπρα», φέρεται να είπε στην προανακριτική ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas.

Αρνήθηκε την αποστολή email στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αρνήθηκε την αποστολή email προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη να επισημαίνει ότι υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα αλλά «το δηλώνει και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης».

Σύμφωνα με πηγές ΝΔ, ο κ. Φρουζής ζήτησε να δει το email και η κ. Αυγέρη αρνήθηκε να το δώσει. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν επίσης να το δουν για να διαπιστώσουν εάν έχει αποστολέα και παραλήπτη αλλά η βουλευτής αρνήθηκε.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι πρόκειται για non paper και όχι για email.

Σε προηγούμενες ερωτήσεις του Θάνου Πλεύρη της ΝΔ, ο κ. Φρουζής είχε αρνηθεί ότι εκείνος είναι ο συντάκτης του email και ότι παραλήπτης είναι ο Αδ. Γεωργιάδης είναι ο παραλήπτης.

Εκεί επικράτησε ένταση με ορισμένους βουλευτές της ΝΔ να καταγγέλλουν την κ. Αυγέρη για παρελκυστική τακτική, δηλαδή ότι επαναλαμβάνει τις ίδιες ερωτήσεις για να καθυστερήσει τη διαδικασία.

Οι πιέσεις του ΣΦΕΕ στην τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Φρουζής φέρεται να παραδέχθηκε ο ΣΦΕΕ πίεσε την τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της τιμολόγησης καθώς επρόκειτο για ένα «καυτό» θέμα για τον κλάδο.

«H λέξη ‘’πίεση’’ κατ’ εμέ, σημαίνει μάχομαι για κάτι. Ως εκ τούτου, πράγματι στη δουλειά του ΣΦΕΕ, ήταν να πείσει και την αντιπολίτευση τότε (ΣΥΡΙΖΑ) πως τα αιτήματά μας ήταν δίκαια», φέρεται να είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas.

Πρόσθεσε πως «ήταν στη δουλειά μας σαν Δ.Σ. να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα της τιμολόγησης ήταν καυτό θέμα για εμάς».

Για Τουλουπάκη: Μου είπε ότι θα τύχω ευνοϊκής μεταχείρισης αν μιλήσω για πολιτικούς

Αναφορικά με την άτυπη συνάντησή του με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, είπε ότι αποκλειστικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Φρουζής φέρεται να κατέθεσε στην προανακριτική πως η κ. Τουλουπάκη του είπε: «θα έχεις ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να μου πεις για αυτά τα πρόσωπα».

Είπε επίσης, ότι ο ίδιος πήγε στη συνάντηση με δύο στόχους, αφενός να μιλήσει επιτέλους για την υπόθεση και αφετέρου να πετύχει να ανοίξουν οι δεσμευμένοι λογαριασμοί του.

«’’Θέλω να καταθέσω’’ της ξεκαθάρισα. Εκεί μπερδεύτηκε η κουβέντα. Όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει κι ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα, σημαίνει ‘’έλα να καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις’’. Δεν κολλάνε τα γεγονότα. Έτσι εξέλαβα τη στάση Τουλουπάκη. Η κουβέντα όλη ήταν για να δώσω’’ πολιτικούς», είπε ο κ. Φρουζής στην προανακριτική σύμφωνα με πληροφορίες.

Απαντώντας στον Γιάννη Ραγκούση, ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι κατάλαβε ότι δεν θα αποδεσμευόταν ποτέ ο λογαριασμός του αν δεν έλεγε όσα ήθελε η κ. Τουλουπάκη.

«Έφυγα απογοητευμένος από την Τουλουπάκη διότι κατάλαβα ότι αν δεν έλεγα αυτά που ήθελε δε θα αποδεσμευόταν ποτέ ο λογαριασμός μου».

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, φέρεται να είπε στην προανακριτική πως δεν του διάβασαν καμία κατάθεση κατά τη συνάντηση με την κ. Τουλουπάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Αδίστακτος και κυνικός ο Φρουζής

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν, ότι ο κ. Φρουζής, παραδέχθηκε στην προανακριτική ότι ο Μανιαδάκης υπήρξε κάποια στιγμή συνεργάτης της Novartis, αλλά είπε πως δεν θυμάται αν υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων κατά την περίοδο που ήταν εκείνος στην εταιρία.

Σχολιάζουν επίσης ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, «παρουσιάζεται αδίστακτος και κυνικός».

Αναφέρουν ότι ο κ. Φρουζης, δεν αναγνωρίζει το σχέδιο του προϋπολογισμού της Novartis του 2012, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr