Κλείσιμο

Εκλογές 2019: Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της κάλπης

Σε εξέλιξη είναι η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων και την ανάδειξη της επόμενης κυβέρνησης.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας όμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επανειλημμένα διαμηνύσει πως μάχονται για την ανατροπή. Η πρώτη σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 21:00 το βράδυ.

Η Χρυσή Αυγή αναμένεται να υποχωρήσει, ενώ το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ διεκδικούν τρίτη και την τέταρτη θέση. Δύο νέα κόμματα, η Ελληνική Λύση στο χώρο της δεξιάς και το ΜέΡΑ25 στον χώρο της αριστεράς επιδιώκουν να εισέλθουν στην Βουλή.

Παράγοντας-κλειδί θα είναι η αποχή, η οποία μπορεί να κρίνει τις τύχες των κομμάτων αλλά το κατά πόσον η πρώτη δύναμη θα διασφαλίσει αυτοδυναμία.

Η ζέστη της 7ης Ιουλίου, ημερομηνία παράξενη για εκλογές, μπορεί να αποθαρρύνει ψηφοφόρους, ενώ πολλές παραλίες ήταν κατάμεστες το μεσημέρι.

Εάν αποδειχτεί αδύνατη η συγκρότηση πλειοψηφικής συμπολίτευσης, η χώρα θα οδηγηθεί σε επαναληπτικές εκλογές, όπου θα ισχύσει το σύστημα της απλής αναλογικής.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τις πρώτες βουλευτικές εκλογές όπου ψηφίζουν οι 17χρονοι, οι οποίοι γεύτηκαν το δικαίωμα της ψήφου στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Πηγή: skai.gr