Ενημέρωση για τις εξελίξεις που επέβαλλαν τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ζητά το ΚΚΕ

Επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις στην περιοχή που επέβαλλαν την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ζητά το ΚΚΕ τονίζοντας ότι η «επικίνδυνη» πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που «εντάσσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών στην περιοχή και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, όχι μόνο δεν προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα, όχι μόνο τροφοδοτεί την προκλητικότητα της «συμμάχου» Τουρκίας, αλλά και οδηγεί τους λαούς σε περιπέτειες».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει τις μεγάλες του ανησυχίες για τις εξελίξεις στην περιοχή και την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, είτε καθησύχαζαν τον ελληνικό λαό μιλώντας για «θετική ατζέντα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είτε εναπόθεταν το όλο ζήτημα στην παρέμβαση του αμερικοΝΑΤΟϊκού παράγοντα. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, μόλις πριν λίγες μέρες, σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας έκανε λόγο για «τζούφιες γεωτρήσεις» της Τουρκίας. Αυτή η αντιμετώπιση των εξελίξεων οδήγησε στη σημερινή κατάσταση» σημειώνει το ΚΚΕ.

Τονίζει μάλιστα ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακολουθεί την επικίνδυνη πολιτική που εντάσσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών στην περιοχή και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα, όχι μόνο τροφοδοτεί την προκλητικότητα της «συμμάχου» Τουρκίας, αλλά και οδηγεί τους λαούς σε περιπέτειες».

Τέλος, με την ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «ζητά να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις στην περιοχή που επέβαλλαν την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ».