Μήνυμα Κοτζιά στους Σκοπιανούς: Το μέλλον ανήκει στη φιλία μας

«Το μέλλον ανήκει στη φιλία μας» είναι το μήνυμα του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη σκοπιανή κοινή γνώμη σε αποκλειστική συνέντευξή του στο σκοπιανό πρακτορείο MIA.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται βέβαιος για την κύρωση της συμφωνίας. «Για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ναι, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017» διαβεβαίωσε.

Η συμφωνία των Πρεσπών, επιμένει ο Νίκος Κοτζιάς, θα έχει θετικές επιπτώσεις στη φιλία μεταξύ των δύο εθνών, μόλις αποτελέσει καθημερινότητα για τους πολίτες και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Επέμεινε ότι δεν θα γυρνούσε το χρόνο πίσω προκειμένου να αλλάξει κάτι στη συμφωνία, παρατηρώντας ότι το αποτέλεσμα είναι «καλό και χρήσιμο».

Ο τέως υπουργός δηλώνει ότι «μόλις περάσει ένα διάστημα δύο – τριών ετών από την κύρωση της συμφωνίας και από τις δύο χώρες, και όλοι δουν ότι η ζωή αλλάζει μόνο προς το θετικότερο με αυτή τη συμφωνία, και ότι ούτε εμείς παίρνουμε τα Σκόπια από εσάς, ούτε εσείς τη Θεσσαλονίκη από εμάς, και όλες αυτές τις ηλιθιότητες που λέγονται, τότε νομίζω
 ότι θα περπατώ γελώντας στους δρόμους των Σκοπίων»

Στη μακρά συνέντευξή του, ο τέως υπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τις φιλικότερες σχέσεις μεταξύ των κρατών της Ευρώπης θα τις έχουν η Βόρεια Μακεδονία,όπως αναφέρει την ΠΓΔΜ, και η Ελλάδα.

«Δε νομίζω ότι θα πεθάνω χωρίς να επιστρέψω στη χώρα σας… Εξάλλου, έχω το δικαίωμα να επιστρέψω… Πιστεύω ότι η χώρα σας είναι όμορφη. Πρέπει να σας πω ότι τα Σκόπια μού άρεσαν περισσότερο με χιόνι» σημειώνει χαριτολογώντας στην ανταποκρίτρια του ΜΙΑ.

«Αν ήμουν νέος και είχα χρήματα, θα αγόραζα ένα μεγάλο κτήμα στις Πρέσπες για να κτίσω ένα σπίτι εκεί» σημειώνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών όταν έρθει στην ελληνική Βουλή «θα υπερψηφισθεί με απόλυτη πλειοψηφία» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Καρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο Έθνος.

Έτος ενσωμάτωσης, με τη «Μακεδονία» ένα βήμα πριν από το ΝΑΤΟ, και στο κατώφλι των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, χαρακτήρισε στο μεταξύ το 2018 ο Ζόραν Ζάεφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ενόψει και της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών από το σκοπιανό κοινοβούλιο.

Πηγή: skai.gr