Κλείσιμο

Σκόπια: Θα γίνουμε πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ το πρώτο τρίμηνο του 2020

«Η Μακεδονία αναμένει να καταστεί πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ το πρώτο τρίμηνο του 2020» δήλωσε την Τετάρτη το απόγευμα ο Εθνικός Συντονιστής της ΠΓΔΜ για το ΝΑΤΟ Στέβο Πενταρόφσκι.

«Αναμένουμε την ολοκλήρωση των ενταξιακών συνομιλιών έως το τέλος του έτους (2018) και τότε ολόκληρη η διαδικασία θα μεταφερθεί στην Ελλάδα και τα κοινοβούλια όλων των μελών του ΝΑΤΟ. Η διαδικασία κύρωσης για να γίνει η ‘’Μακεδονία’’ μέλος θα πάρει ένα χρόνο, το πρώτο τρίμηνο του 2020» σημείωσε.

Τους προσεχείς μήνες η «Μακεδονία» θα επιβεβαιώσει ότι δέχεται όλες τις πρόνοιες του ιδρυτικού κειμένου του ΝΑΤΟ – της Συνθήκης Του Βόρειου Ατλαντικού τόνισε ο σκοπιανός αξιωματούχος. 

Σύμφωνα με τον Πενταρόφκσι, η ΠΓΔΜ θα εκταμιεύει ποσοστό 0,1% με 0,2% του ΑΕΠ της -περίπου 500.000 ευρώ- για τον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ. Βάσει των λεγομένων του, ο σκοπιανός αξιωματούχος εμφανίστηκε βέβαιος για την αίσια έκβαση του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο ελληνικός λαός θα έχει τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. 
Πηγή: skai.gr