Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ «ξεκλειδώνει» τον ανασχηματισμό

Τέσσερις ώρες διήρκεσε την Παρασκευή το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τη Δευτέρα το απόγευμα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, οπότε μπορεί από Μαξίμου και Κουμουνδούρου να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους, ωστόσο τη Δευτέρα αναμένεται να εκλεγεί ο νέος γραμματέας του κόμματος που ουσιαστικά θα "ξεκλειδώσει" και τον ανασχηματισμό.

Από κυβέρνηση και κόμμα δεν λένε τίποτα για γραμματέα, λένε μάλιστα πως στο ΠΣ δεν μπήκαν σε καμία ονοματολογία. “Το κόμμα πρέπει να ενισχυθεί και να ισχυροποιηθεί ενόψει των μαχών που πρέπει να δώσει την επόμενη περίοδο” τόνιζαν πάντως κομματικές πηγές μετά την ολοκλήρωση του Πολιτικού Συμβουλίου. 

Η συζήτηση που έγινε ήταν στρατηγικού χαρακτήρα, και τα μέλη απασχόλησε πως θα ανταποκριθεί το κόμμα στα νέα του αυξημένα καθήκοντα που καλείται να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα. 

Στη συνεδρίαση του ΠΣ επικεντρώθηκαν στις διορθωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αντίστοιχος των προσδοκιών και να είναι σε θέση να υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο που αφορά στην ανάπτυξη, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, τη στήριξη της νεολαίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΣΥΡΙΖΑ