Κλείσιμο

«Επίθεση φιλίας» στην Άγκυρα από Καμμένο μετά την απελευθέρωση των Δύο

«Επίθεση φιλίας» από τον Πάνο Καμμένο στην Άγκυρα, μετά την απελευθέρωση των Μητρετώδη και Κούκλατζη. Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Άμυνας ξαναρχίζει τις συζητήσεις με την Άγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. 

Υπενθυμίζεται ότι την επομένη της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών, ο υπουργός Άμυνας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση τους και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις Καμμένου - Άγκυρας βρέθηκαν κατά καιρούς στο ναδίρ, με τον έλληνα υπουργό να βάλλει συχνά κατά της τουρκική κυβέρνησης για τη στάση της στο Αιγαίο αλλά και για τους δυο στρατιωτικούς («προσχεδιασμένη με εντολή του Ερντογάν η σύλληψη των στρατιωτικών») και το τουρκικό ΥΠΕΞ να απαντά συχνά απαξιωτικά και υποτιμητικά («ανεύθυνο και ασόβαρο άτομο»).

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

«Μετά τα τελευταία γεγονότα και την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ αποφασίστηκε η άρση της αναστολής των συζητήσεων για τον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία». 


Πηγή: skai.gr