Βουλή - πρόταση δυσπιστίας ΝΔ: Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το Σκοπιανό

Για αρκετά μετά τις 6.30 το απόγευμα παραπέμπεται τελικά η ολοκλήρωση της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης για τη συμφωνία στο Σκοπιανό και η έναρξη της προβλεπόμενης ονομαστικής ψηφοφορίας, στην οποία απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών προκειμένου να εγκριθεί η πρόταση.

Το deadline Βούτση προκάλεσε νέες αψιμαχίες με τη ΝΔ επειδή προέκυψε από περιορισμό του χρόνου ομιλιών των υπολειπόμενων εγγεγραμμένων στον κατάλογο βουλευτών στα 5 από τα 7 λεπτά.

«Οι μισοί είναι βουλευτές της ΝΔ. Δεν καταλαβαίνουμε προς τι αυτή η λογοκρισία; Ζητάμε ισονομία σε σχέση με τη δική σας πρόταση δυσπιστίας όταν ήσασταν αντιπολίτευση. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται », διαμαρτυρήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης/

Παράλληλα, τόσο ο ίδιος όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος εκ μέρους της ΔΗΣΥ, άφησαν υπαινιγμούς περί φοβικού κυβερνητικού συνδρόμου απέναντι στο συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας.

«Χωρίς να μας πείτε για ποιο λόγο πρέπει να κάνουμε αυτή την υποχώρηση δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Επιφυλασσόμαστε μόνο αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος…», σημείωσε με νόημα ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε λίγο αργότερα «καταλαβαίνω ότι οι χρόνοι συμπίπτουν με τις κινητοποιήσεις», εκμαιεύοντας την παραδοχή του κ. Βούτση αλλά υπό το πρίσμα της ασφάλειας και όχι του φόβου.

Ο Νίκος Βούτσης απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις περί «λογοκρισίας» ή «σπουδής», χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία που οργανώθηκε «υποδειγματική» και τονίζοντας πως οι ώρες της διήμερης συνεδρίασης και ο κατάλογος των προσώπων που έλαβαν το λόγο αποδεικνύουν ότι η άνεση χρόνου ήταν μεγαλύτερη κι από ανάλογες συνεδριάσεις του παρελθόντος.

Τελικώς η διαμάχη έλαβε τέλος με την «ντρίμπλα» του Προέδρου της Βουλής, να λάβουν το λόγο όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που έχουν απομείνει από τον κατάλογο αλλά με τον περιορισμό του πενταλέπτου.

Ακόμη κι έτσι πάντως είναι αμφίβολο ότι στη αντιπαράθεση αυτή έχει μπει τελεία κι ότι θα τηρηθεί απολύτως ο «οδικός χάρτης». Ενδεικτικό είναι ότι πηγές της ΝΔ, γνωστοποίησαν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ο Πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί από το βήμα της Βουλής στις 6 το απόγευμα.

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά