Απάντηση Άγκυρας σε Τσίπρα: Επικαλείσαι το κράτους δικαίου όποτε σε βολεύει

Πυρά κατά του ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε τη Δευτέρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το ποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο».

Η Άγκυρα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «ρίχνει το επίπεδο», ισχυριζόμενη ότι επικαλείται το κράτος δικαίου όποτε τη βολεύει. 

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Τσίπρα ότι τον είχε διαβεβαιώσει πως σε 10-15 ημέρες θα κανόνιζε την επιστροφή των οχτώ τούρκων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος. «Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ακόμη να το κανονίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος από την Αντιόχεια. 

Βολές κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου, κατηγορώντας την Αθήνα ότι η στάση της είναι προϊόν αντιπερισπασμού για να καλύψει αποτυχίες της όπως στην οικονομία και για να αντιμετωπίσει την πολιτική της αποδυνάμωση συνεπεία αυτών των αποτυχιών.

H ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναλυτικά


«Οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε χθεσινή ανακοίνωση καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές κάνουν χρήση χαρακτηρισμών που ρίχνουν το επίπεδο. Καταδικάζουμε αυτές τις εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος.

»Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία ότι η Ελλάδα επικαλείται τις αρχές του κράτους δικαίου και άλλες φορές, όμως αυτή την αρχή την αγνοεί, και δεν εφαρμόζει τις καταδικαστικές αποφάσεις που λαμβάνονται εκ μέρους των διεθνών δικαστηρίων».

Πηγή: skai.gr