Δραγασάκης: «Φραστική» κι όχι ουσιαστική διαφοροποίηση Καμμένου - Κουβέλη

«Φραστική» και όχι ουσιαστική διαφοροποίηση, χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, τη διάσταση απόψεων που καταγράφηκε ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο περί «ομήρων» της Άκγυρας και τον αναπληρωτή υπουργό Φώτη Κουβέλη που μίλησε για «υπερτροφικό λόγο», για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Ο κ. Δραγασάκης επιχείρησε εμφανώς να υποβαθμίζει το χάσμα που σχολιάστηκε έντονα ότι χωρίζει τους δύο συνεργάτες στο Υπουργείο Άμυνας και ταυτόχρονα να αποκρούσει τα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης, που ασκούσαν από το πρωί στην Ολομέλεια κριτική περί κυβερνητικής «διγλωσσίας» που δεν συμβάλλει στην επιστροφή των στρατιωτικών της χώρας μας.

«Θα ήταν ανεύθυνο να μιλάει κανείς χωρίς πλήρη γνώση των δεδομένων. Ξέρω ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με απόλυτη σοβαρότητα. Κι εσείς πήρατε μία φραστική διαφοροποίηση και της δώσατε ένα ευρύτερο πολιτικό νόημα που δεν υπάρχει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης κατά την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη Βουλή με την παράλληλη ιδιότητα του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Από το πρωί, ωστόσο, η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βάλλονται κατά ριπάς μετά τις αποστάσεις που τήρησε από τον πολιτικό του προϊστάμενο ο κ. Κουβέλης.

Για «υποτίμηση» της τουρκικής προκλητικότητας σε απλή νευρικότητα παρότι υπήρχαν τα σημάδια για την εντατικοποίηση των προκλήσεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, προσθέτοντας ότι δεν προνόησε - όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις - για τη λήψη μέτρων που θα απέτρεπαν την εκμετάλλευση οποιουδήποτε συμβάντος από την Άγκυρα για την πρόκληση ενός «τεχνητού επεισοδίου», καλώντας εν τέλει τον Γιάννη Δραγασάκη να ξεκαθαρίσει ποια είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης για την υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών.

«Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση πριν ζητήσει εθνική συνεννόηση πρέπει πρώτα να συνεννοηθεί μεταξύ της», είχε σχολιάσει νωρίτερα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τη Δημοκρατιή Συμπαράταξη, σηκώνοντας πρώτος το γάντι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι όσο οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν σε τουρκική φυλακή τόσο ο χρόνος της κυβέρνησης μετρά αντίστροφα. «Είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και δύσκολο ζήτημα και δεν βλέπουμε από την ηγεσία του ΥΕΘΑ την αντίστοιχη σοβαρότητα. Είναι αδιανόητο η ηγεσία του ΥΕΘΑ να διίσταται ως προς την προσέγγιση του ζητήματος. Άλλα λέει Καμμένος άλλα ο Κουβέλης – σε ένα τόσο ευαίσθητο υπουργείο δεν νομίζω ότι βοηθάει να αρθούν τα εμπόδια για άμεση απελευθέρωση των στρατιωτικών μας», τόνισε ο ίδιος.

Oικονομία 

«Η τέταρτη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει πριν χτυπήσει το καμπανάκι της λήξης» προειδοποίησε εξάλλου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε ότι οι τράπεζες μελετούν τρόπους διαχωρισμού των  στρατηγικών κακοπληρωτών «από πραγματικά αδύναμους να αποπληρώσουν». Προέτρεψε δε τις τράπεζες να προχωρήσουν σε αυτό το μέτρο το συντομότερο δυνατό, και όχι να αδρανούν όπως πράττουν σήμερα.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά