Κλείσιμο

Παυλόπουλος στο τανκ: Ο στρατός μας μπορεί να αποδείξει πως δεν φοβόμαστε κανέναν

Μήνυμα ότι η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορά, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Ιωάννινα, τονίζοντας μάλιστα πως τα σύνορα της χώρας μας είναι πλέον σύνορα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας σε εκδηλώσεις για την 105η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας είναι σε θέση να αποδείξουν, ανά πάσα στιγμή ότι η χώρα μας είναι «ήρεμη δύναμη η οποία σέβεται τους φίλους της, αλλά ουδέποτε φοβήθηκε τους εχθρούς της».

Επισήμανε πως η ιστορία αποδεικνύει ότι η ενότητα επιτρέπει στους Έλληνες να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αναλογεί, με βάση την ιστορία τους.

Αντίθετα, είπε, ο διχασμός πάντα οδήγησε σε καταστροφή εθνικών διαστάσεων.

Το μήνυμα του κ. Παυλόπουλου έρχεται υπό τη σκιά των έντονων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, αλλά και ενώ εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για την επίλυση του ονοματολογικού.

Ένα από τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Αθήνα για την λύση του Σκοπιανού είναι η εξάλειψη του αλυτρωτισμού από την πλευρά των Σκοπίων, με δεδομένες τις δηλώσεις σκοπιανών αξιωματούχων επί της προηγούμενης κυβέρνησης Γκρουέφσκι περί «Μακεδόνων του Αιγαίου».
Πηγή: skai.gr