Κλείσιμο

Στουρνάρας: Φτιάξτε προανακριτική για να φανούν οι αισχρές συκοφαντίες

Στην αντεπίθεση για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis πέρασε, από το βήμα της Βουλής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας χαρακτηρίζοντας εντελώς ψευδείς τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Ο κ. Στουρνάρας ζήτησε να συγκροτηθεί σήμερα η προανακριτική επιτροπή χωρίς καμία υπουργική προστασία για τον ίδιο, εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητά του πως η έρευνα θα αποδείξει ότι οι βολές εναντίον του και της συζύγου του είναι «αισχρές συκοφαντίες».

Επισήμανε δε ότι το «δηλητήριο» που βγαίνει στις καταθέσεις έχει διαχυθεί και στο εξωτερικό, με συνέπεια να πλήττεται η υπόσταση του ως κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας.

Ο κ. Στουρνάρας αντέκρουσε τις καταγγελίες των μαρτύρων ότι χρηματιζόταν από τη Novartis μέσω συνεδρίων που οργάνωνε η εταιρεία MindWork της συζύγου του, παραθέτοντας σειρά αριθμών για το μέγεθος των αμοιβών που λάμβανε η MindWork.

Υποστήριξε ότι στα εννέα χρόνια λειτουργίας της η MindWork έλαβε μόλις το επτά τοις χιλίοις από τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Novartis σε διάφορα συνέδρια. Αναφερόμενος ειδικά σε συνέδριο που οι μάρτυρες περιγράφουν ως όχημα μιζών, τόνισε ότι η εταιρεία της συζύγου του αμείφθηκε καθαρά μόνο με 2.400 ευρώ.

Υπογράμμισε ότι οι αμοιβές της MindWork ήταν απολύτως δικαιολογημένες στα πλαίσια της αγοράς κι ότι ούτως ή άλλως δεν θα ήταν δυνατό να τιμολογούνται διαφορετικά οι υπηρεσίες προς τη Novartis.

Κατήγγειλε δε παράνομες έρευνες στα γραφεία της συζύγου του το 2016 από την Οικονομική Αστυνομία, χωρίς να υπάρχει καμία πρότερη έγκριση από την φορολογική διοίκηση.

Προσέθεσε δε ότι όλα τα τιμολόγια και τα παραστατικά είναι διαθέσιμα και δημόσια και καταδεικνύουν ότι δεν είναι δυνατόν η MindWork να χρησιμοποιήθηκε για χρηματισμό του.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis