ΝΔ: Σοβαρές καταγγελίες για Καμμένο - Δεν διέρρευσε τίποτα για τα βλήματα...

Το διαβιβαστικό της δικογραφίας σ.1
Το διαβιβαστικό σ.2
- Το διαβιβαστικό σ.3

Πλήθος σοβαρών καταγγελιών περιλαμβάνει η δικογραφία για την υπόθεση της διακρατικής συμφωνίας πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ, Νίκο Παναγιωτόπουλο.
 

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές από σοβαρούς ανθρώπους. Πρόκειται για καταθέσεις στρατιωτικών και όχι μόνο καθώς και κάποια υπομνήματα», σημείωσε ο ίδιος συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά από μία πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, αλλά αποφεύγοντας να ανοίξει τα χαρτιά του για τις προθέσεις της ΝΔ αναφορικά με τη διαχείριση της υπόθεσης όπως εάν σκοπεύει να καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
 
Κληθείς παντός να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμύνης, περί παραίτησής του από κάθε προστασία που του παράσχει ο νόμος, σημείωσε δηκτικά: «Είναι καλό να θέλει κανείς να λάμψει η αλήθεια, αλλά υπάρχουν θεσμικές προβλέψεις από το Σύνταγμα και τους νόμους για το πού θα κριθεί η υπόθεση», αφήνοντας υπαινιγμούς περί εκ του ασφαλούς δήλωσης προθέσεων και πρόσθεσε: «Εμείς θα καταλήξουμε βάσει της ουσίας της δικογραφίας, κι όχι με  δείγματα καλής συμπεριφοράς του κ. Καμμένου».
 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος καυτηρίασε και τα μέτρα ασφαλείας για την εν λόγω δικογραφία συγκριτικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σε εκείνη για τη Novartis, υπογραμμίζοντας με νόημα: «από τη Novartis έχουν διαρρεύσει ολόκληρες σελίδες. Εδώ είναι πολύ πιο σφιχτά τα πράγματα και είναι εντυπωσιακή η διαφορά».
 
Ο ίδιος πάντως επισήμανε ότι θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για την ενδελεχή αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας, αφού πέραν της κρισιμότητας των καταγγελιών, έχει πολύ μεγάλο αριθμό σελίδων περίπου ισάριθμες με τη δικογραφία της Novartis.
 
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: ΝΔ