ΣΥΡΙΖΑ για Μίκη: Είμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού – Αιχμές για ΝΔ

Την αντίθεσή του σε πρακτικές βανδαλισμού εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά αφήνοντας και υπαινιγμούς για τη στάση της ΝΔ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κυβερνών κόμμα τονίζεται ότι «στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη».

«Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα» προσθέτει με νόημα η Κουμουνδούρου.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των ‘’γνωστών – αγνώστων’’ στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη» δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Επαναλαμβάνουμε, προσθέτει, ότι τέτοιες και παρόμοιες ενέργειες, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων, στρέφονται ευθέως ενάντια στη Δημοκρατία την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε.

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες, ούτε επηρεάζονται στην απόφασή τους να εκφραστούν δημοκρατικά και ειρηνικά στο Συλλαλητήριο αύριο στο Σύνταγμα» καταλήγουν οι ΑΝΕΛ.

Προ των ευθυνών της για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου της Κυριακής έθεσε νωρίτερα την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την επίθεση στην κατοικία του μουσουργού.
Πηγή: skai.gr